Title of a News Article

Cidir, 'Hastaneler yetersiz kalıyor'

Cidir, 'Hastaneler yetersiz kalıyor'
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, devletin yetersiz önlem alması, nedeniyle ve vatandaşların bilim kurulunun vermiş olduğu kararlara uymaması nedeniyle, Ülkemizde ve İlimizde korona virüs vakalarının tavan yaptığına dikkat çekerek, İlimizde hastanelerin yetersiz olduğunu ve taleplere cevap veremediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı açıklamada; “Gerek devletin yetersiz önlem alması, gerekse de vatandaşların bilim kurulunun vermiş olduğu kararlara uymaması Şanlıurfa’da korona virüs hastalığına pik yaptırdı, tüm hastanelerde yoğun bakım üniteleri dolu, hastanelerde yer sıkıntısı yüzünden pozitif vaka lı hastalar evlerinde gözlem altına alınıyor. Şanlıurfa’da yetkililerin yer konusunda acil çözümler bulması gereklidir. Halen çeşitli nedenlerden dolayı kaderlerine terk edilmiş kapalı olan hastanelerin ivedilikle faaliyete geçmesi, devteşti bölgesinde bulunana Halileye Belediyesi tarafından sağlık müdürlüğüne verilen kültür binasının acilen hastaneye çevrilmesi gerekmektedir. Şayet Şanlıurfa zaman kaybına uğratılırsa, telafisi büyük zararlar ve zayiatlara sebebiyet verebilir.

Nüfusu 2 milyon 200 bin olan, 450 bine yakın Suriyeli sığınmacıyı de içinde barındıran Şanlıurfa’da hastanelerin yetersiz kalması vatandaşların ilgili yerlere ulaşamaması büyük sıkıntılara neden oluyor, bu nedenle korona virüs salgınının şartları daha da ağırlaşıyor, kentte acilen bir sahra hastanesi kurulması, kontrol merkezlerinin çoğaltılması aksi taktirde Şanlıurfa elden çıkar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195