Title of a News Article

Çiftçi ailesi endişeyle bekliyor

 Çiftçi ailesi endişeyle bekliyor
banner206

İki ay önce Irak’a sefere giden ve kendisinden haber alınamayan 6 çocuk babası Şanlıurfalı Tır şoförü Halil Çiftçi’yi ailesi endişe ile bekliyor.

İki ay önce gittiği Irak seferi sırasında Irak Hükümeti tarafından tutuklanan ve en son 45 gün önce haber alınan Halil Çiftçi’nin ailesi endişe ile bekliyor. Çocuklarının küçük olduğunu ve yalnız başlarına kaldıklarını söyleyen eşi Şemse Çiftçi, “Buradan Başbakana ve Emine Erdoğan’a sesleniyorum bize yardım etsinler. Çocuklarım küçük ve yalnız kalmış durumdayız. İki aydır eşimden haber alamıyoruz. İnsanlığa sığar mı bu iki ay boyunca tek bir haber bile almadık. Ne ölü olduğunu nede diri olduğunu biliyoruz. Sadece bir sesini duymak istiyoruz” dedi.

 

‘Kızını bir defa tek gördü’

Halil Çiftçinin en küçük çocuğunun doğduğu zaman sefere gittiğini ve kızını yalnızca bir defa görebildiği söyleyen kardeşi Hasan Çiftçi ise “Ağabeyimden yaklaşık 60 gündür haber alamıyoruz. Kendisi Türkiye-Irak arası sefer yapıyordu. Ama iki aydır hiç haber almadık. Bütün yetkili mercilere başvurduk fakat hiç olumlu cevap alamadık. Onun Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün devlet büyüklerine sesleniyorum bize yardım edin. Ölümü yada hayatta olduğunu dahi bilmiyoruz. En son 45 gün önce sesini duyduk. Bize dedi ki ‘3 gün içerisinde bizi mahkemeye çıkaracaklar’ ama o günden sonra hiçbir haber alamadık. Sadece bizimle üç kelime konuştu sanki ezberlemiş gibi. Çocuğu sefere gittiği gün doğdu ve sadece bir defa tek görebildi.Şuan çocukları sürekli babalarının nerede olduklarını soruyorlar” dedi.

8 yaşındaki kızı Fatma ise iki aydır babasının sesini duyamadığını ve yaşıyor mu onu dahi bilmediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195