Title of a News Article

Çiftçi: Dağları delerek yollar açıyoruz

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen bulvar çalışmalarını yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Büyükşehir olarak dağları delerek yeni yol açmak için büyük bir özveri sergiliyoruz" dedi.

Karaköprü ilçesinde yeni yerleşim yerlerinin oluşmasıyla birlikte bölgede ulaşım konusunda bölgede kalıcı çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, yeni bulvarların yapım çalışmalarına devam ediyor. Akpınar ve Batıkent Mahallerini birbirine bağlayacak olan Çardaklıkaya Bulvarındaki kot farklarını aynı düzeye getirmek bir yandan kazı çalışması yapan Büyükşehir Ekipleri, bir yandan da yolu asfalt serimine hazır hale getiriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 2 Çelik Köprüye bağlantısı olacak olan Çardaklıkaya Bulvarınde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak aynı anda 7 bulvarda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çalışmalarını planlı bir şekilde yaptıklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Aynı anda 7 bulvarda çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürüyoruz. Karaköprü'yü Haliliye ilçemize bağlayacak ve bölgenin trafiğini önemli ölçüde rahatlatabilecek Çardaklıkaya Bulvarının yapımını inceledik. Büyükşehir Belediyesi olarak 4 aya yakındır dağları delerek bu bulvarı açmak için büyük bir özveri sergiliyoruz. Allah'ın izniyle yakın bir tarihte yolun alt yapı çalışmalarına da başlayacağız. Daha sonra bulvarı, asfaltı, refüjleri, aydınlatması ve ağaçlandırmasıyla Şanlıurfalıların hizmetine sunacağız. Akpınar ve Batıkent Mahallerini bir birine bağlayan bulvarımız 25 ve 35 metrelik iki yoldan oluşacak" dedi.

 

KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNUN YAPIMINA BAŞLANDI

İncelemeleri kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü Kuzeybatı Çevre yolunda yüklenici firma tarafından başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol sonucunda, bölgede çevre yolunun yapılabilmesini sağlayan kamulaştırma çalışmaları 6,5 milyon TL bedelle Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Kuzey-Batı Çevreyolunda kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından da yolun yapım ihalesi yapıldı ve yüklenici firma çalışmalarına başladı. Kuzeybatı Çevre yolunun yapım çalışmalarının başladığını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın çevreyolu ağını bir birine bağlayacak olan Kuzeybatı Çevreyolunda yüklenici firma tarafından çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak 6,5 Milyon Türk Lirası karşılığında alanın planlama ve kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafında da yolun yapım ihalesi tamamlandı. Yüklenici firma yer teslimini yaparak şantiyesini kurdu. 24 ay içinde bitirilmesi öngörülen çevreyolunun, 17 aylık bir sürede bitirilmesi için yüklenici firma görüşmelerimiz sürüyor. Şanlıurfa'ya hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Öte yandan Şanlıurfa'nın çevre yolu ağını tamamlayacak olan Kuzey Batı Çevre Yolu ile Karaköprü ilçesini Evren Sanayi Bölgesine bağlayarak ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195