Title of a News Article

Çiftçi: Evet demek, daha etkin hizmet demek

.

Çiftçi: Evet demek, daha etkin hizmet demek
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 aylık periyotlarla düzenlenen Büyükşehir İcra Toplantısının 2017 ilk dönem buluşmasında Anayasa değişikliği ele alındı. Toplantıda konuşan Başkan Çiftçi, "Yeni anayasa ile hizmetlerin önü açılacak" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kurum bünyesinde görev yapan personelle düzenlediği toplantıda Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini belirtti. Başkan Çiftçi, konuşmasında Anayasa değişikliğinin ardından bürokratik engellerin aşılacağını belirterek "Hizmetler daha hızlı ve daha etkin bir şekilde halka ulaştırılacak" dedi.

GAPTEM'de düzenlenen toplantıda Başkan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'da yaşayan 1 milyon 940 bin vatandaşa ulaşabilmek için tüm kadroları ile sahada olduklarını dile getirerek, "Biz bu görevi emaneten aldık. Şanlıurfa merkezinin yanı sıra 13 ilçede ve tüm kırsal bölgelerde halkımıza ulaşmak ve hizmet etmek zorundayız. Bunun bilinci ile sahadayız ve tüm çabamız halkımızın bir nebze daha ferah bir nefes alabilmesine yöneliktir. Tüm bunların yanı sıra bilindiği gibi 16 Nisan'da halk oylamasına gidiyoruz. İşte bu hizmetlerimizin daha etkin bir şekilde halkımıza ulaşabilmesi için referanduma evet diyoruz. Referandumda nelerin değiştiğini de halkımıza anlatıyoruz. Bilinçli bir toplumla birlikte geleceğe yürüyen bir Türkiye için değişikliği halkımıza anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

YILMAZ: YENİ ANAYASADA MİLLET VAR

Buluşmaya katılan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise, Türkiye siyasi geçmişinden örnekler sunarak yeni Anayasa ile Türkiye'nin önünün açılacağını söyledi. Geçmiş yıllarda ele alınan Anayasaların darbe veya muhtıra sonrası içinde millet olmaksızın uygulandığını belirten Başkan Yılmaz, "Önceki Anayasalarımız maalesef birileri tarafından içinde halk olmaksızın, millet olmaksızın uygulandı. Yeni Türkiye'de hükümetimizin tamamen millet odaklı bir Anayasa için geçmişin acılarını ortadan kaldırıyor. Yeni Anayasada tüm değişiklikler açık ve net bir biçimde belirtilmiştir. Birilerinin bundan rahatsızlık duyması gelişen Türkiye'nin önüne set örülmesinden başka bir şey değildir. Bizler Yeni Türkiye için, millet odaklı bir anayasa için evet diyoruz" şeklinde konuştu.

 

AÇAR: MİLLİ MÜCADELEYİ YAŞIYORUZ

Toplantıda tüm katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ise Türkiye'nin milli mücadele dönemi yaşadığını dile getirdi. Genel Sekreter Açar, "Bizim devlet geleneğimizde bir 4'lü vardır. Din, Devlet, Vatan ve Millet. Bu 4'lü bizim olmazsa olmazımızdır. Tarih boyunca devlet geleneğimizde bu vardır. Kim bu 4'lünün yanındaysa orda olun, kim bunun karşısındaysa sizde onun karşısında olun. Bugün de aynı şeyi yapacağız. Bu milletin doğruları ortadadır. Buna göre hareket etmemiz lazım ve çevremize de bunu anlatmamız lazım. Şu anda da adı konulmamış bir milli mücadele yaşamaktayız. Bizim topyekun dedelerimiz bize nasıl bize bu toprakları emanet ettilerse bizler de aynı şekilde çocuklarımıza bırakmalıyız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195