Title of a News Article

Çiftçi, gazetecilerle buluştu

.

Çiftçi, gazetecilerle buluştu
banner206

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) tarafından 15 günde bir düzenlenen “Şanlıurfa için tek kalem” buluşmasının ilk konuğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi oldu.

ŞUÇGAD dernek binasında gerçekleşen buluşmaya üyeler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak, “Şanlıurfa için tek kalem” buluşmasında ilk konuklarının Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin olduğunu aktararak, “Özellikle Başkanımızın bizi kırmadığı için 24 saat kendisiyle birlikte olan Gazetecilerin yanında olduğu bu gece candan, gönülden teşekkür ederiz. Gerçekten çok yoğun bir programdan geliyor bu gece yanımızda olmasından ötürü mutluluk duyuyoruz. Biz Çalışan Gazeteciler Derneği olarak bir ay önce gerekli konuşmamı yaptım, bizim amacımız Şanlıurfa’mızı en iyi yere getirmek, derneğimizin tek amacı bu. Yani çamur atsın izi kalsın değil, birlik ve beraberlik içerisinde problemlerimizi bir birimize tartışarak başkanlarımıza, kamu kurum kuruluşlarına danışarak Şanlıurfa’mızı en iyi şekilde tanıtımını yapabilmek için çalışacağız. Dışarda Şanlıurfa’mızı en iyi şekilde güvenli şehir olduğunu, Turizm’in başkenti olduğunu Çalışan Gazeteciler Derneği olarak şehrimizi en güzel şekilde tanıtmak ilkelerimizin başında gelir. Tekrardan bu yoğun programları arasında bizi kırmayıp bu gece yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise hep birlikte önemli bir vazifeyi üstlendiklerini vurgulayarak ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak’ın Şanlıurfa’yı tanıtma noktasından önemli bir konuyu vurguladığını söyledi.

Çiftçi, “Şanlıurfa hepimizin milletin yüklemiş olduğu bir görev var bu görevi yürütürken de hep birlikte hareket ettiğimizi Şanlıurfa’nın tamamını tesir ettiğimizi onlar adına karar aldığımızı bilincindeyiz ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak çok önemli bir konu vurgulandı benimde üzerinde durduğum. Şanlıurfa’yı tanıtım noktası” dedi.

Şanlıurfa’nın birlik ve beraberlik enerjisine ihtiyacı olduğuna değinen Çiftçi,  “Bunun farkında mısınız bilmiyorum yani önemli bir hazinenin üzerindeyiz. Ama kendimizin fark etmediği ve toplumlara da bunu anlatamadığımız ve diğer şehirleri Urfa’nın dışında yaşayanlara ve Türkiye’nin dışında yaşayan ülkelere bu farkı fark ettiremediğimizi düşünüyorum. Son zamanlarda Turizm sektöründe yavaşlamalar var.  Bunu fark ettik sektör çalışanlarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Şimdi derdimiz şu madem bu kadar değerli bir noktadayız. O zaman Şanlıurfa’yı doğru tanımalı doğru anlatmak lazım” sözlerini kaydetti.

 Şanlıurfa’yı olumlu anlatmamız gerektiğini söyleyen Çiftçi, 1 milyon 845 bin nüfusa sahip olduğumuzu gündelik bir iki hadisenin olabileceğini ve bunun Şanlıurfa’nın güvenli bir kent olmadığı anlamına gelmediğini belirtti.

Çiftçi son olarak kentin menfaatini düşünmemiz gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Hepimiz bu olumsuz hadiseye kilitlenirsek şehrin menfaati nereye gidecek. Şimdi bu anlamda tam böyle Çalışan Gazeteciler Derneğinin toplantısındayız. Basına çok büyük bir görev düşüyor. Bunu Nihat Çiftçi için yapmayın, Büyükşehir Belediye Başkanı için yapmayın, Ahmet için yapmayın, Mehmet için yapmayın. Şanlıurfa için yapın İliniz için yapın çünkü dışardaki biz algıyı yönetmemiz lazım bu şehir huzur şehri rakamlara bakıyoruz en güvenli şehir bizim şehrimiz ama dışarda algıya bakıyoruz sanki bu şehirde sokakta yürünemez, çarşıda gezilemez, herkes silahlı geziyormuş gibi her tarafta risk altındaymış gibi bu algıyı yönetme gerçekten basına düşüyor. Biz elimizden geleni yapacağız yerel basın noktasında ulusal basın noktasında şehrimizi tekrar canlandırmamız lazım çünkü turizm bizim vazgeçilmez bir noktamız. Bu şehirde o kadar değer var ki bunu ancak turizm ile ön plana çıkartabiliriz. Yatırımlar konuşulacak sanayi yatırımlar kamu yatırımları konuşulacak ama hiçbir ilde olmayan hiçbir ilkede olmayan elimizde değerler var bunu buraya insanlar akın akın merakla yani şevkle getirmemiz lazım burada el birliği lazım. Şehrin el birliği lazım bunu açıkça söyleyeyim buna adım attık inşallah güzel bir şekilde hep beraber elbirliğiyle birlik ve beraberlik içerisinde yürüteceğiz en azından Şanlıurfalı olarak bunu artık fark ettiğimizi bu değerlerimizi insanlara sunmamız gerektiğini Şanlıurfa’nın da gerçekten huzur şehri olduğunu duyuracağız.”

BASIN MERKEZİNİN İLK HABERİ ÇİFTÇİ’DEN

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, düzenlenen buluşmada Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Urfa Basın Merkezi’ haber portalının ilk haberini internet sitesine yükledi.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD)  Şanlıurfa basınını bir arada toparlamak ve kentte yapılan haberlerin ortak bir havuzda toplanması için Urfa Basın Merkezi haber portalını hayata geçirdi. Kentte görev yapan gazeteciler yaptığı haberlerin ve köşe yazarlarının yer alacağı portal da, Şanlıurfa ile ilgili tüm önemli gelişmeler de yer alacak.

Urfa Basın Merkezi’nin ilk haberini, dernek binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi internet sitesine yükledi. Çiftçi, Urfa Basın Merkezi’nin kent için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Urfa Basın Merkezi’ne ‘ www.urfabasinmerkezi.com ‘ adresinden ulaşılabilinecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195