Title of a News Article

Çiftçi: Kitap dünya açılan bir penceredir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği tarafından 7'den 70'e herkesime hitap eden Şanlıurfa'da Kitap Şenliği fuarını gezdi.

Rabia Meydanında kurulan kapalı standa, 50 Yazarın, 75 Yayın evinin katılım gösterdiği ve 20 binden fazla kitap çeşidinin sergilendiği fuarı gezerek stant yetkilileriyle bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, standı gezmeye gelen vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kitap fuarında çocukların yoğun ilgi gösterdiği başkan Nihat Çiftçi, burada çocuklara kitap hediye ederek istekleri üzerine kitaplarını imzaladı.

 

"DÜNYA'YI İYİ BİLMEK İÇİN KİTAP OKUMAMIZ LAZIM"

Dünya'yı iyi bilmek için kitap okumamız lazım diyen Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfalılarda kitap okuma alışkanlığı aşılamak için bu tür çalışmaların devamını getireceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimizin iş birliğinde Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da ilk kez bir kitap fuarı açılıyor. Yazarlarımız her gün okurlarıyla buluşarak imza günü düzenliyor. Bu da kültürel anlamda çok güzel ve sevindirici. Şanlıurfalı vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını ve sevme alışkanlığını aşılamak için bu tür çalışmaların devamını getirmemiz lazım. Beyni ve Ruhu geliştirip güzel şeylerle beslemek istiyorsak kitap okuma alışkanlığına önem vermemiz gerekiyor. Her bir kitap Dünya açılan bir penceredir ve dünyayı iyi yorumlamak istiyorsak kitap okumamız gerekmektedir.

 

"KİTAPLARIN KOKUSUNU ÇEKEREK KİTAPLARI OKUYALIM"

Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür güzel çalışmalara imza atacaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Vatandaşlarımızın ilgi göstermesi halinde bu tür güzel çalışmaların daha geniş kapsamlısını yapacağız. Şanlıurfalıları okumaya, araştırmaya ve kitap fuarını gezmeye davet ediyorum. Küçük yaşta çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırsınlar. Toplum olarak okuyup araştırmamız lazım. Bilip görmemiz lazım. Her bir bilgi okuyanı farklı bir dünyaya götürür, dolayısıyla tüm hemşehrilerimi kitap fuarına davet ediyorum. Kitapların kokusunu çekerek kitapları okuyalım. Katılım gösteren tüm yayın evlerine, yazarlara ve emek veren tüm çalışlarına teşekkür ediyorum" dedi. Öte yandan 28 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olacak kitap fuarında ünlü yazarlar tarafından imza günü düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195