Title of a News Article

Çiftçi, 'Medya sektörüne düzen şart'

Çiftçi, 'Medya sektörüne düzen şart'
banner206

Şanlıurfa'da, Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Celal Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, hem Gazetecilerin gününü kutladı, hem de düzen getirilmesini istedi.

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, medya sektöründe yaşanan çok başlılığa dikkat çekerek, bir toparlanma yapılmasını istedi.

Başkan Çiftçi, Gazeteciliğin önemli bir kamu hizmeti olduğunu belirterek, bu görevi layıkıyla yerine getiren tüm Gazetecileri kutladı, işi bilmeyenlerin de sektörden çekilmesini istedi. Gazeteciliğin farklı emellere alet edilmemesi gerektiğini kaydeden Çiftçi, “Böyle önemli bir günde Gazeteciliğin başarılarını konuşmamız gerekirken maalesef sektördeki sıkıntıları konuşuyoruz. Öncelikle bu mesleğe düzen getirilmeli ve herkes bu işi yapmamalı. Gerçek gazeteciler görev yapınca kamuoyu da aydınlanır, sorunlar da çabuk çözülür. Gazetecilikle ilişkisi olmayan kişileri besleyen şahıslar da engellenmeli ve acil şekilde bir düzenin getirilmesi gerekiyor. Evet medya demokrasilerin temel unsurudur ama ne yazık ki bugüne baktığımızda gazeteciliğin saygınlığı bitirmeye yönelik çok adımlar atılıyor. Devletin bir an önce bir düzen getirmesini istiyoruz ve gerçek anlamda gazetecilik yapanları da desteklemesini istiyoruz. Gazetecilik çok kutsal bir meslek, saygınlığını korumamız gerekiyor ve gazeteci diye geçinip kurumları sömüren kişilere de prim vermememiz gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2021, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195