Title of a News Article

Çiftçi: Şanlıurfa bir sevdadır

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Adana'da Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu 11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluşu etkinliklerine katıldı.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra gecesi ekibinin bir birinden Urfa Türkülerini seslendirdi. Gerçekleştirilen programdan dolayı Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine teşekkür eden Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa bir sevdadır. Şanlıurfalılar memleketlerinden ne kadar uzakta yaşasa da özlem duyar" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak 11 Nisan Kurtuluşunun şanına yakışır etkinlikler düzenlediklerine değinen Başkan Nihat Çiftçi," 11 Nisan ecdadımızın birlik ve beraberlik içerisinde canları pahasına savaşarak memleket topraklarını düşman işgalinden kurtardığı gündür. Şanlıurfa olarak Kurtuluşun 96. yıldönümü münasebetiyle geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu'nun katılımıyla 11 Nisan programlarını gerçekleştirdik. Şanlıurfa bir sevdadır. Memleketin kutsal topraklarından ne kadar uzakta yaşasa da özlem çeker insan. Bu yüzden Adana'da yaşayan Şanlıurfalıları unutmayarak bugünü kutlayan Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine, dernek Başkanına ve Yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi.

Adana'da gerçekleştirilen etkinliklere; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Adana Valisi Mustafa Büyük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek başkanı Mehmet Tatlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Levent Çelik ve Adana'da yaşayan çok sayıda Şanlıurfalı katıldı.

 

ŞANLIURFA'YA MÜJDE! BİR BÜYÜK ORGANİZASYON DAHA

Öte yandan Başkan Nihat Çiftçi, Gaziantep'te düzenlenen UCLG-MEWA Kongresi, Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesine katıldı. Düzenlenen kongreye öneriler ve görüşlerini sunan Başkan Nihat Çiftçi, ilerleyen günlerde Birleşmiş Milletler bünyesindeki UCLG-MEWA Kasım 2016 Yönetim Kurulu Toplantısın Şanlıurfa'da yapılacağının müjdesini verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195