Title of a News Article

Çiftçi: Tarihimizi unutturmaya çalışıyorlar

Milli İrade ve Demokrasi Nöbetini sürdüren on binlerce Şanlıurfalı, Rabia Meydanında Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programda bir araya geldi. 

Şanlıurfa kent merkezi ve 13 ilçede devam eden Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti'nin Rabia Meydanı durağında, Grup Genç sahne alarak bir birinden güzel ilahilerini seslendirirken 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

 

"ÜLKENİN GELİŞİMİNİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Rabia Meydanında düzenlenen programa katılarak vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Yüzyıllardır tarihimizi unutturmaya çalışıyorlar" dedi.

15 Temmuz'da yapılmak istenenin tarihi bir boyutunun olduguna dikkat ceken Başkan Çiftçi, yüzyıllardandır bu toplumu kökünden koparma anlayışı içerisine giren şer odaklarının olduğunu söyleyerek, "Çağ açıp çağ kapanmasını sağlayan atalarımızı unutturma anlayışıdır. İkinci Abdülhamit darbeyle indiriliyor. Toplumuna hizmet eden aynı dinde ve ırktan bir lidere yine bu belalar geliyor. Her on yılda bir ülkemiz cuntacıların girişimleriyle bir darbe ile karşı karşıya geliyor. İşte 15 Temmuz'da aynı anlayış bir daha gün yüzüne çıkarak aynı cunta girişiminde bulunuyorlar. Bir zamanlar terör örgütü PKK kullanılırken, 15 Temmuz'da FETO terör örgütü kullanılmıştır. Bu zihniyetler tarihte her zaman karşımıza çıkmıştır. Bu anlayış ülkenin gelişme ve ilerlemesine yönelim  baltalama anlayışıdır. Tek unuttukları şey vardı o da Milletimiz eski millet değil. Bunu da milletimiz 15 Temmuz akşamından bu yana herkese gösteriyorlar" dedi.

 

"ÇALIŞMALARIMIZ TAM HIZ İLERLEYECEK"

"Allah'ın izniyle daha iyiye doğru gideceğiz" diyen Başkan Nihat Çiftçi, "Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemiz olarak çalışmalarına devam ederek milletimize daha iyi hizmet edeceğiz. Bu güzel insanlarımızın sorunlarını çözerek daha yaşanabilir bir Şanlıurfa bırakmak için var gücümüzle daha çok çalıcağız" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye eşlik eden AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de burada bir konuşma yaparak Şanlıurfa'nın farklı mahallerinden gelerek demokrasi nöbeti tutan tüm vatandaşlara teşekkür ettiler.

Programın ardından Rabia Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi, katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Ayrıca Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Öte yandan Demokrasi nöbeti için Rabia meydanına gelen vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ve çeşitli ikramlarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195