Title of a News Article

Çiftçi: Urfa, huzurun başkentidir

Çiftçi: Urfa, huzurun başkentidir
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TGRT Haber'de Meltem Güney'in canlı yayın konuğu olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Şanlıurfa'nın sağduyu şehri olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa tüm unsuruyla barış ve huzurun başkentidir" dedi. Yerel yönetici olarak şehrimizin huzur ortamında kalması için elimizden gelen tüm çabayı sergilediklerinin altını çizen Başkan Nihat Çiftçi," Şanlıurfa 13 ilçesiyle birlikte terörle arasına büyük bir mesafe koymuş vatanına milletine ve toprağına bağlı günlük yaşamındadır. Güneydoğu Bölgesinde yer alması sebebiyle turizmde etkilenme olmasına rağmen Şanlıurfalı hemşehrilerimiz günlük yaşamında barış ve huzurlu bir şekilde yaşamaktadır. Allah'ın izni ile gerek sosyal, kültürel, fuar ve büyük buluşmalar anlamında bölgede terörün yaşanmadığı hatta huzurun egemen olduğu güzel bir şehirdir.

 

"ŞANLIURFA; TÜRKİYE'NİN AÇIK HAVA MÜZESİDİR"

Şanlıurfa'yı bir dünya mirası olarak gördüklerini ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa; Göbeklitepe'si, Peygamberlerimizin makamı, Roma döneminden kalan mağaralarıyla ve Mozaikleriyle dünya'nın nadide kentlerinden birisidir. Şanlıurfa tüm değerleriyle adeta açık hava müzesidir. Fırat havzasında bulunan Birecik ve Halfeti ilçelerimizde bulunan tabiat güzellikleri gelen tüm turistlere eşsiz zamanlar geçireceğine inanıyorum" dedi.

 

"TARİHİ MİRASLARIMIZA DEĞER VERİYORUZ"

Balıklıgöl platosu başta olmak üzere kentin farklı noktalarda tarihi çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Turizm ve kültürel mirasa değer veren bir belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun projesinde çalışmalara başladık. Roma Dönemine ait kaya mezarlarını gün yüzüne çıkartma adına restorasyon çalışmalarımız başladı. Allah'ın izniyle bu projemizi 2016'da bitirip bölge turizminin hizmetine sunacağız. Aynı şekilde Tarihi Urfa kale eteği projesinde sürdürdüğümüz yeşilendirme ve çevre düzenleme çalışmalarında sona geldik. Burada eskiyen yapıyı tekrar gün yüzüne çıkartmak için güzel ve nezih bir ortam oluşturuyoruz. Balıklıgöl platomuzda bulunan tarihi çarşılarımızda tarihi dokunuşlar gerçekleştirerek bölgenin cazibe merkezi ihtiyacına karşılık veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi miraslarımıza değer veriyor ve turizme açmak adına büyük bir çaba sarf ediyoruz.

 

"ŞANLIURFA'DA BÜYÜK BİR GELİŞİMİ VE DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak Kent merkezi ve ilçelerimizde büyük bir gelişimi ve dönüşümü gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, " Gerek merkezi hükümetimizin Şanlıurfa'ya verdiği önem gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yatırımlar Şanlıurfa'yı gün be gün ileriye taşımaktadır. Fırat nehrinin hayat vermiş olduğu Şanlıurfa'da 1 Milyon 861 bin metrekarelik GAP Vadisi Projemizi hayata geçirmenin gurunu yaşıyoruz. Bu çalışmayla birlikte Şanlıurfalı hemşerilerimizin rahat nefes alabileceği nezih bir ortam yapıp gerek yeşil alanıyla gerekse de mesire alanlarıyla bölgenin en büyüğü olma özelliği taşıyoruz" dedi.

 

"GENÇLERİMİZİ SU İLE BULUŞTURACAĞIZ"

Şanlıurfalıları su sporlarıyla buluşturma adına SUKAY projesini yakın bir tarihte hizmete koyacaklarının müjdesini veren Başkan Nihat Çiftçi, "Türkiye'nin en genç şehri olan Şanlıurfa'da gençlerimizin suyla buluşmasını hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi sporla birleştirmek adına her mahallede yapmayı planladığımız yüzme havuzları ve spor tesislerini bir bir hizmete açıyoruz.  Gençlerimiz için kurmuş olduğumuz 19 yüzme tesisimiz ve 110 uzman çalışanlarımızla çocuklarımıza yüzmeyi ve sağlıklı yaşamayı adepte etmeye çalışıyoruz.  Aynı şekilde kadınlarımıza yönelik Kadın Destek Merkezleri hemen hemen her mahallede hizmet veriyor.  670 bin öğrencisi bulunan Şanlıurfa'da bilimi güçlendirerek bilim adamları yetiştirmek adına TÜBİTAK'la ortaklaşa bir çalışma yaparak Şanlıurfa'da Harran bilim merkezini kurma aşamasına geldik" dedi

 

"ŞANLIURFA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Kentsel dönüşüm anlamında TOKİ Başkanlığımızla sürekli temas halindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ortak projeler gerçekleştirip Şanlıurfa'yı ileriye taşıyoruz. Kent merkezinde bulunan sanayi bölgemizin 1. Etap çalışmalarına başlayarak inşaat çalışmalarına başladık. Allah'ın izniyle 2.etap çalışmalarıyla mülkiyet ile ilgili aşamaya geldik. Burada da hem ticari ve konut anlamında çalışmalara başlayacağız. Karaköprü ilçemizin TOKİ Bölgesinde 5 bin 600 konutluk proje TOKİ Başkanlığımızla görüşmeler neticesinde başladı. Geçen hafta sağolsun TOKİ Başkanımız Şanlıurfa'mızı ziyaret ederek kentin farklı noktalarında incelemelerde bulunduk. Kentsel dönüşüm anlamında bir çok yer tespit etmiş bulunmaktayız. 3 merkez ilçemiz olmak üzere kentsel dönüşümü gerçekleştireceğimiz bölgelerde çalışmalarımıza ağırlık vermiş durumdayız. 

 

"ŞANLIURFA'NIN ULAŞIM SORUNUNA EL ATTIK"

Ulaşım anlamında birçok projeye imza attıklarına değinen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın çevre yolu ağını bir birine bağlayacak çalışmalar yaparak kent merkezinde aynı anda 7 yeni bulvarlarımızın yapımına başladık. Şanlıurfa'da yıllardır yaşanan ulaşım sorununa köklü çözümler bulmak için çalışmalarımızı geniş kapsamlı bir şekilde sürdürürken bir yandan 35,50 ve 75 metrelik büyük ve geniş yollar inşa ediyoruz. Kentimizde kurmayı hedeflediğimiz hafif raylı sistemin fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz. Şanlıurfa'ya farklı bir hava katacak olan bu projemiz çalışma aşamasında Allah'ın izniyle ilerleyen günlerde tam anlamıyla büyük yol kat etmiş olacağız.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195