Title of a News Article

Çiftçi: Urfa'yı turizmin merkezi yapacağız

Tarihi sokaklar bu çalışmayla hayat buldu

Çiftçi: Urfa'yı turizmin merkezi yapacağız
banner206

Şanlıurfa'ya estetik bir görünüm kazandırarak tarihi sokakları tekrar gün yüzüne çıkartmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  Beykapısı mahallesinde başlattığı dış cephe iyileştirme çalışmalarını tamamladı.

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Şanlıurfa'yı Turizm'de hak ettiği yere ulaştırmak için kentin bir çok noktasında tarihi dokunuşlar yapan Büyükşehir Belediyesi, tarihi Beykapısı sokaklarına hayat verdi.

Bölgede bulunan tarihi evlerin dış cephelerini iyileştirerek yeni bir görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, işyerlerinin tentelerini, dış kaplamasını, sokak iyileştirmesini ve ışıklandırma çalışmalarını tamamlayarak bölge vatandaşının takdirini toplayan bir çalışmaya imza attı.

Bölgede tamamlanan çalışmaları inceleyerek bölge esnafıyla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi,  "Şanlıurfa'yı turizmin merkezi yapacağız" dedi.

12 bin yıllık geçmişi olan Şanlıurfa'nın tarihi güzelliklerini tekrar gün yüzüne çıkartmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Beykapısı Mahallesinde Cephe düzenlemeleri ile sokak iyileştirme çalışmalarını tamamladık. İlerleyen günlerde meydan düzenlemesi içinde bölgede çalışmalara başlayacağız. Yapılan iyileştirme ve cephe düzenlemelerini koruması gereken burada yaşayan halkımızdır. Bu düzenlemelere sahip çıkarsak bir çok sokağa ek yapıp kentimizi güzelleştireceğiz. Kentimizin güzelliğini tekrar ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum. Amacımız Şanlıurfa'yı turizmin merkezi haline getirerek herkesin buraya gelip tarihe yolculuk yapmasını  sağlamaktır" dedi.

Öte yandan Tekel Caddesi ve Beykapı Mahallesinde dış cephe ve sağlıklaştırma çalışmalarını tamamlayan  Büyükşehir Belediyesi,Kalkan, Harran Kapı ve Fuzuli Caddesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

  

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195