Title of a News Article

Çiftçi zor günler geçiriyor

.

Çiftçi zor günler geçiriyor
banner206

 Son günlerde ülke genelinde etkisini gösteren aşırı sıcak havaya bağlı elektrik kesintileri çiftçiyi vurdu. Yeterli düzeyde sulanamayan pamuk ve isotta rekoltenin yüzde 50 oranında azalacağı tahmin ediliyor.

Şanlıurfa'da Ramazan ayıyla birlikte artmaya başlayan ve son bir haftada kavurucu hale dönüşen sıcaklık, bölgedeki pamuk ve isot üreticisini vurdu. Aşırı sıcak hava nedeniyle sık sık yaşanan elektrik kesintileri sonucu arazileri yeteri kadar sulayamayan üretici, Ramazan ayı ve kavurucu sıcağa rağmen öğle saatlerinde bile tarlada çalışıyor. Çapa, gübre gibi işleri sabahın erken ve akşamın geç saatlerinde yapan çiftçiler, elektrik kesintilerinin olmadığı öğle saatlerinde ise sulama yapıyor. Özellikle pamuğun büyük emek istediğini belirten çiftçiler, günlerinin tamamını sıcak havaya rağmen tarlada geçirmek zorunda kalıyor. Tüm uğraşlarına rağmen rekoltenin bu yıl yüzde 50 azalacağını söyleyen çiftçiler, emeklerin ve masrafların boşa gitmemesi için elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istiyor.

Öte yandan bazı çiftçiler, destekleme paralarına konulan blokenin, elektrik dağıtım şirketine ya da sulama birliklerine borçları olmadığı halde kaldırılmadığını savunarak, Ramazan Bayramı öncesinde blokelerin kaldırılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195