Title of a News Article

Çiftçi'den sağduyu çağrısı..

özel haber

Çiftçi'den sağduyu çağrısı..
banner206

Şanlıurfa'lı Eğitimci-Yazar Aziz Çiftçi, son günlerde bölgemizde yaşanan olaylarla ilgili yazdığı makalede önemli konulara değildi.
İşte Aziz Çiftçi'nin O yazısı.

Neler oluyor bu güzel Ülkeme ve İnsanlarına hayret içersinde olayları  anlamakta, algılamakta, yorumlamakta, zorluk çekiyorum. Bütün kavramlar birbirine karışmış durumda. Çorba gibi.Tanımlamalar, ideolojiler, üstelik temel yaklaşımlar; birbirine karışmış. Kimin kime hizmet ettiği veya yanında olduğu meçhul olan , Siyah ile beyaz arasında kalan bir görüntü oluşturmanın algısı ile Ülkede Güven bunalımı yaratılmasına neden olan güç odaklarına hizmet edenleri hayret ile izliyorum…



***

Giderek 'grileştirilmeye çalışılan tablo ve  kavramlar. 

İnsanın içini karartan yorumlar, görüntüler. Şurası bir gerçek ki  2002 yıllarına kadar ülkede yıllarca  kirlerimizi  halının  altına süpürüp durduk. Bu ülkenin insanı, ülkenin kirleriyle hesaplaşmaktan hep kaçtı. Ülkenin realitelerinden kaçıldı.  Yıllarca   çoğalan sorunların, daha da büyümesine, siyasetçisinden gazetecisine kadar herkes göz yumdu. 



***

Oysaki Sorundan kaçmak sorunu çözmez daha da büyütür.Menfaat ve koltuk hesaplarından başlarını kaldırıp İnsanının ve Ülkesini sorunlarını göremez hale gelenler ile  yönetiliyorduk.Ama bugün geçmiş ile karşılaştırılamayacak kadar iyi ve daha iyi olacak bir Ülke gerçekliği vardır. Bugün kabuklarını kırıp Oratdoğu ve Dünya politikalarında ben de varım, BM yapısını eleştiren yeni bir yapıya ihtiyaç olduğunu  Dünya BEŞ’ten büyüktür söylemi ile ortaya koyan,Dünya Ekonomisinin ilk 20’sinde olan güçlü bir ekonomi,Bölgesinde artık piyon değil Vezir olan bir strateji yürüten,Kararlı Dış politika yapan Bir TÜRKİYE…

Bu Yenileşme ve Gelişmeler Büyük ve Yeni Türkiye oluşumu ve kararlılığı bir çok kesimi ciddi anlamda rahatsız etti.Bu hızlı ve kararlı ilerleyişin taçlanması için Türk’ü,Kürt’ü,Arap’ı,Çerkez’i, Laz’ı bir olmalı birlik olmalı Kardeş değil Kardeşten öte olmalı bugünlerde Çünkü Ülkemizde Kangren olan Kürt sorunu kendi iç dinamikleri ile çözülme aşamasına gelmesi ile Dış güçleri önemli anlamda rahatsız etmiştir.Bu ve bunun gibi kangren olan sorunların çözülmemesi veya çözülürken bensiz çözülmesin hesabı bugün güzel  Ülkemin güzel İnsanı üzerinde oyunlar oynatıp sokağa dökme projesi uygulanıyor.



Benim Ferasetli insanım bu oyunu bozuyor ve bozacaktır. Bu süreçte birbirimize daha kenetlenip daha saygı ve sevgi duymalıyız.Birbirimize güvenmeliyiz.Kirli oyunlara ,geleceğimiz olan gençlerimizi alet etmemeliyiz.Yanı başımızda acımasızca yaşanan savaştan hepimiz ders çıkarmalıyız.Toplum olarak 'aklımızı' en iyi kullanmamız gereken yerde duruyoruz. 

Sağduyumuzu, kesinlikle hiç yitirmememiz gereken yerdeyiz. 

Sağduyumuzu, akıl ve vicdan ile buluşturarak, hep sahici olmamız gereken yerde. 

Vicdanımızı hiç terk etmememiz gereken yerde. Hiç kimseyi, birbirimizi 'ötekileştirmememiz' gereken yerde.



***

Barış duygusunu, çoğaltmamız gereken yerde. 

Uzlaşmayı, anlamayı, anlaşılmayı, empatiyi çoğaltan yerde olmalıyız.  

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 14:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
R.AKYOL
R.AKYOL - 9 yıl Önce

her türlü çatışma kültürünü bırakmadan birvirimizi asla anlayamayız..biraz gerilimlerden uzak bir hayatı ve siyaseti hakim kılmalıyız...doğru tespitler için tşk.

Ali Gümüş
Ali Gümüş - 9 yıl Önce

Tespitler yerinde herkes duyarlı olmalı huzur ortamımızı bozmamalıyız.

SIRADAKİ HABER

banner195