Title of a News Article

Çiftçiler yol kapattı

Çiftçiler yol kapattı
banner206

 ŞANLIURFA’da, bir grup çiftçi pamuk destekleme primlerine elektrik borçları nedeniyle bloke konulmasına tepki için yol kapatıp DEDAŞ binası önünde eylem yaptı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) bankadaki pamuk destekleme primlerine elektrik borçları nedeniyle bloke koydurmasını protesto eden yaklaşık 100 çiftçi, öğle saatlerinde DEDAŞ binası önünde toplandı. İçeri girmek isteyen çiftçiler, polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından engellenince, Şanlıurfa-Akçakale karayolunu kısa süreli trafiğe kapattı. Banka hesaplarına bloke konulmasına tepki gösteren çiftçiler, polisin uyarısının ardından aralarında seçtikleri temsilcilerin DEDAŞ yetkilileri ile görüştürüleceği bilgisi üzerine yolu ulaşıma açtı. Hesaplarına bloke konulmasına tepki gösteren çiftçiler, uygulamanın sonlandırılmasını istedi.

Polisin zırhlı araçlarla önlem aldığı eylem çiftçi temsilcilerinin görüşmesinin ardından sona erdi. DEDAŞ Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ ise çiftçilerin müracatının ardından taahhütname imzalayarak protokol yaptıklarını ve ardından en fazla 2 gün içerisinde hesaplardaki blokenin kalktığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195