Title of a News Article

Çiftçilerin blokeleri kaldırılacak mı?

Çiftçilerin blokeleri kaldırılacak mı?
banner206

Tarımsal sulamada kullandığı elektrik borcundan dolayı desteklemesine bloke konulan çiftçilere çağrıda bulunan Dicle Elektrik, kampanyaya katılmaları halinde tüm çiftçilerin blokelerinin kaldırılacağını duyurdu. Çiftçileri bu nedenle sükunete çağıran Dicle Elektrik Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, bu durumu kimsenin seçim malzemesi yapmaması gerektiğini belirtti.

Dicle EDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak`ta yüzde 75`e varan indirim oranlarıyla Tarımsal Sulama Kampanyası başlattı. Kampanya ile birlikte elektrik borcu olan çiftçilerin desteklemelerine Ziraat Bankası tarafından bloke konulurken, çiftçilerin kampanyaya katılmaları halinde blokelerinin kaldırılacağı belirtildi. Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, kampanya ile birlikte çiftçilerin borçlarının yüzde 25’ini ödeyeceklerini belirterek, peşin ödeme yapan çiftçinin blokesinin hemen ‘Desteklememden kesilsin’ diyen çiftçinin blokesinin ise iki gün sonra kaldırılacağını söyledi.

 

'BLOKELER ÇÖZÜLMEYE BAŞLANDI'

Borçlu sulama birliği başkanları ile görüştüklerini, birliğe borçlu olan üyelerin taahhüt vermeleri ile birlikte diğer borçlu üyelerinin blokelerini kaldıracaklarını ifade eden Demirbağ, şöyle dedi:

“Borçlu sulama birliklerimiz var. Başkanlarımızla toplantı yaptık. Bunlarla ilgili olarak borçluların listesini bize getirmelerini istedik. Borçluların listesini bize getirdiler. Biz onunla bizim alacağımız kısmı borçlu olan sulama birliği üyeleri gelip taahhüt ettikten sonra biz diğer borçlu olanlarla ilgili tüm blokeleri çözeceğiz. Ama öncelikle borçlu olan birlik üyeleri gelip bize taahhüt imzalamaları gerekiyor. Bundan sonra blokeyi çözmüş olalım. Ayrıca, cazibeli sulama birliklerimiz var. Bunların içerisinde trafolar var. Her ne kadar cazibeli olsa bile kanaldan üst tarafa su basmak için trafolar var. Tespitlerimizi gerçekleştirdik. Bunda ise sadece trafo olan kısma bloke koyup diğerini çözeceğiz. Bunun saha tespitlerini yapmıştık. Sulama birliği başkanları ile birlikte inceleme yapılıyor ama bir taraftan da blokeleri çözmeye başladık.“

 

‘SİYASİ MALZEME YAPILMAMALI’

Çiftçilere ciddi manada bir indirim yaptıklarını ifade eden Demirbağ, “Bu siyasi bir malzeme yapılmaması lazım. Bunun normalde çiftçimize bölge çiftçimize sağladığımız bir imkandır. Ciddi manada bir indirim yapıyoruz. Geçen yılda aynı uygulama olmuştu bu yılda uygulamamız var. Bu yıl geçen yıla göre prosedür yönünden kolaylaştırmış olduk. Benim ricam tüm bölgedeki hemşehrilerimizden sakin olmaları sabırlı olmaları ve hepsinin blokelerinin çözüleceği sistemleri kurmuşuz. Merkezde bu konuyla ilgili bir merkezimiz var, ilçelerde de dilekçeler alınacak. Onun için bunu farklı mecralara çekip siyasi malzeme yapmalarının hiçbir anlamı yok” şeklinde konuştu.

 

‘TÜM İMKÂNLARI SEFERBER ETTİK’

Pazar günü gerçekleşecek olan genel seçimlerle ilgili açıklama yapan Neşet Demirbağ, “Bölgemizin ilimizin huzurunu kaçırmaya kimse müsaade etmesin. Burada hemşehrilerimizin duyarlı olması konusunda rica ediyorum. Seçim güzel bir ortamda geçiyor. İnşallah bu şekilde devam eder. Geçen yıl seçim günü bir elektrik kesintisi yaşanmıştı. Bu yıl kesinti olmaması için bütün tedbirleri aldık. İzinleri kaldırdık. Ekip sayılarını artırıyoruz. İnşallah bu seçimde elektrik kesintisi yaşanmadan geçiririz. Hemşehrilerimiz demokratik ortamda oylarını kullanırlar“ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195