Title of a News Article

Çiftçilerle buluşmalar devam ediyor

Dicle Elektrik, tarımsal Faaliyetlerin daha sağlıklı olması için çiftçilerle görüşmelerini sürdürüyor.

Çiftçilerle buluşmalar devam ediyor
banner206

Özelleşmenin ardında her yıl çiftçilere yönelik kampanyalar düzenleyen Dicle Elektrik Dağıtım 2016 yılı içinde kampanyasına devam ediyor. 18 Nisan tarihine kadar müracaat edip sayaç taktırmak için taahhüt imzalayan çiftçilere yüksek oranda indirim yapılacak. Bu amaçla pompaj sulamanın yoğun olduğu Şanlıurfa’nın ilçelerinde çiftçiler ve muhtarla görüşmeler yapan Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, israf edilmeden kesintisiz ve kaliteli enerji ile tarımsal faaliyetlerin daha sağlıklı yapılabileceğini ifade ettiler. Tarımsal sulamanın yoğun olarak yapıldığı Siverek’te Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, Dicle Elektrik Şanlıurfa Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Kara, Dicle Elektrik Siverek İlçe Müdürü Necmi Güneşli ile Siverek Kaymakamı Vural Karagül ve Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik’in katıldığı toplantıda çiftçi ve muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirildi. Bölgede gerçekleştirilen yatırımların da ele alındığı toplantıda, çiftçilere 18 Nisan tarihine kadar tarımsal sulama kampanyasına katılmaları yönünde çağrı yapıldı. Dicle Elektrik Dağıtım yetkililerinin Siverek’te çiftçilerle yaptığı toplantının önemli olduğunu belirten Siverek Kaymakamı Vural Karagül ve Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, her iki tarafında mağdur edilmemesi gerektiği, sulamada enerjinin israf edilmemesi gerektiği bu açıdan ortak bir yolun bulunması gerektiğini belirttiler.

 

ENERJİ TÜKETİMİ 2,5 KAT ARTTI

Dicle Elektrik tarafından yapılan kampanya ile bölge çiftçilerinin yüksek oranda indirim ve çeşitli kazanımlar elde edeceğini belirten Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, “ Tarımsalda pompaj sulamanın olduğu yerlerde ölçüm yapılmadan dönüm bazında ödeme yapıldığı için enerji ciddi manada israf edilmekte ve hatların aşırı yüklenmesi sonucu sık elektrik kesintilerinin yaşanmasına da sebep olmaktadır. Ayrıca, sık elektrik kesintileri ve gerilim dalgalanmaları çiftçilerimizin dalgıç pompalarının sık yanmasına sebep olarak çiftçilerimize ayrı bir külfet oluşturmaktadır. Havanın yağışsız ve kurak geçmesi sebebiyle sadece Şanlıurfa’nın ilçelerinde tarımsal sulamanın başlaması ile birlikte günlük elektrik tüketimi 2.5 kat artarak, günlük enerji tüketimi 9-10 Milyon KWH’ten 24-25 Milyon KWH’e yükseldi. Enerji tüketiminin artmasından dolayı hem şirket hem de vatandaş çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Şirket finansal anlamda sıkıntı yaşarken çiftçilerde kesintilerden dolayı zorluklar yaşıyor. Bunun önüne geçebilmek ve enerjinin kaliteli bir seviyeye gelmesi için çiftçi hemşerilerimizin sayaç takmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

 

“HERKES KAPISININ ÖNÜNÜ TEMİZLEMELİ”

Şanlıurfa genelinde kendilerine ait 5400 trafonun olduğunu 3. Şahıs denilen ve birçoğunun pompaj sulamada kullanılan 18 bin özel trafonun bulunduğunu belirten Demirbağ, herkesin kendine ait olan trafolarda ve hatlarda gerekli bakımları yaptığı takdirde arızaların minimize olacağını şirketin ve çiftçilerin sıkıntı yaşamayacağını söyledi. Toplantıya katılan çiftçi ve Muhtarlara gece sulaması tavsiyesinde de bulunan Demirbağ, gündüz sıcak saatlerde yapılan sulamada ürünün veriminin düştüğüne ves uyun buharlaşarak israf edildiğine dair Harran Üniversitesinin yapmış olduğu ilmi araştırmalar olduğunu belirtti.

 

SON GÜN 18 NİSAN PAZARTESİ

Demirbağ, tarımsal sulama müşterilerinin birçok hususta kendi lehlerine olan bu kampanyayı kaçırmayarak 18 Nisan tarihine kadar sayaç takılmasına dair işletmelerimize müracaatta bulunmaları gerektiğini, elektik sayacı taktırmak için müracaatta bulunmayan ve enerjiyi bağlayarak tarımsal sulama yapan çiftçilerin elektriğinin, süresiz olarak kesileceğini ve enerjisini bağlayan çiftçilere kaçak işlemi yapılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulacak ve alacak tahsili için de icra işlemleri başlatacaklarını sözlerine ekledi. Elektrik sayacı takılması ve gerekli sistemlerin kurulması şirketimiz tarafından yapılacak olup çiftçilerimizden herhangi bir ücret alınmayacağını belirtti.   

Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ve diğer yetkililerin sonraki adresi Hilvan oldu. Hilvan Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay,  Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar’ın da katıldığı toplantıda çiftçi ve muhtarlarla görüşen Demirbağ, çiftçilere sağlanan yüksek oranda indirim kampanyası ile sağlanan imkânlar sayesinde çiftçinin önemli kazanımlar elde ettiğini israf konusunda çiftçilerin daha dikkatli ve duyarlı davranması gerektiğini ifade etti. Demirbağ, tarımsal sulamada kullanılan elektriği kayıt altına alarak yaz aylarında yaşanan dalgalanma ve buna bağlı kesintileri önleyebilmek için çiftçilerden, sayaç takılması için 18 Nisan’a kadar sözleşme imzalamalarını isteyerek; israf edilmediğinde, kapalı sulama sistemleri kurulduğunda ve kompanzasyon sistemleri yapıldığında, kesintisiz ve daha kaliteli enerji ile tarımsal faaliyetler yapılabileceğini söyledi.

Tarımsal Sulamanın yoğun olarak yapıldığı başka bir ilçe olan Ceylanpınar’da çiftçilerle buluşan Dicle Elektrik Yetkilileri, sayaç takma konusunda çiftçilerin kafasında oluşan soru işaretlerine, örneklerle yanıtlar verdi. Ceylanpınar Öğretmen evinde gerçekleşen toplantıya Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin Ceylanpınar Müftüsü Üsame Anlağan, Dicle Elektrik Diyarbakır Tarımsal Sulama Müdürü Ahmet Seçkin Türk, Ceylanpınar İlçe Şefi Mehmet Özbek, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Ceylanpınar Müftüsü Üsame Anlağan yaptığı açıklamada israfın, malı helak etmek, faydasız hâle getirmek, faydalı olmayacak şekilde sarf etmek olduğunu belirterek israfın dinimizce haram olduğunu bunun önlenebilmesi için herkesin dikkatli olması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgenin en önemli sorunu olan enerjinin çözümü için Çiftçilerin ve Şirketin anlaşmasına yönelik telkinde bulundu. Dicle Elektrik Diyarbakır Tarımsal Sulama Müdürü Ahmet Seçkin Türk’te Diyarbakır’daki çiftçilerin geçen yıl sayaç taktırdıklarını bundan dolayı geçen yıl sayaç takılan ilçelerde elektrik kesintilerin arıza haricinde yaşanmadığını bu bölge insanının da sayaç takarak önemli bir indirimden faydalanabileceklerini ve daha kaliteli enerji kullanabileceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142