Title of a News Article

"Çiftçinin Ölüm Fermanı" dedi ve ekledi...

"Çiftçinin Ölüm Fermanı" dedi ve ekledi...
banner206

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, geçtiğimiz günlerde yatırılan mazot ve gübre desteklemelerine el koyduğunu iddia ettiği DEDAŞ ve DSİ için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

(URFASTAR)

DEDAŞ’ın uygulamaları nedeniyle çiftçi sayısının bir bir azaldığını ifade eden Aydınlık, “Dedaş artık çiftçinin sırtında kambur olmaktan çıkmıştır, çiftçinin celladı olmuştur çünkü Dedaş çiftçinin ölüm fermanını yazıyor, bu yetmezmiş gibi bir de DSİ’de sulama birlikleri aracılığıyla aynı zulmü çiftçiye yapıyor. Yazıklar olsun!” diyerek desteklemelere konulan blokelere isyan etti.

"ZENGİNE ADALET VAR, ÇİFTÇİYE, KÖYLÜYE, ÜRETİCİYE YOK"

Geçtiğimiz haftalarda DEDAŞ’a uyarıda bulunduğunu hatırlatan Aydınlık, “Geçen haftada, ondan evvelde, çıktığım televizyon programlarında da defalarca uyarıda bulundum, DEDAŞ yetkililerine de seslendim; yapmayın, etmeyin çiftçi zor durumda, çiftçiye bugünlerde zorluk yaşatmayın dedim; ama bırakın bizi dinlemeyi Danıştay’ı bile dinlemiyorlar. Bugünlerde sağlık çalışanlarından sonra en fazla ihtiyacımız olan emekçi kesim çiftçilerimizdir çünkü üretmek zorundayız, kendi kendimize yetmek, 83 milyonun karnını doyurmak zorundayız. Geçen haftaki açıklamamda da söylemiştim: çiftçi yaşarsa bu millet yaşar ama ne yazık ki bu ülkede zengine adalet var, çiftçiye, köylüye, üreticiye yok” diyerek sözlerine devam etti.

"ÇİFTÇİ, 5 MÜTEAHHİTTEN BÜYÜKTÜR"

Koronavirüs salgınına karşı önlem paketini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Aydınlık, “geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız tarafından açıklanan 13 maddelik öneride şunu söylemiştik; ‘Kamu özel işbirliğiyle yaptırılan yol, tünel, köprü, şehir hastaneleri ve havaalanlarının müteahhitlerine bütçeden yapılan Hazine garantili ödemeler bir yıl süreyle ertelenmeli ve garantiler Türk Lirasına çevrilmeli’. Bizim önerimiz net: artık bu beş müteahhidi, milyarderleri bırakın çiftçiyi düşünün, üreticiyi düşünün. Bizim için çiftçi bu beş müteahhitten büyüktür; ama iktidar için kim daha büyüktür göreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195