Title of a News Article

Çocuklar sokak oyunlarıyla bir araya geldi

.

Çocuklar sokak oyunlarıyla bir araya geldi
banner206

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Şanlıurfa Gençlik Merkezi Türk ve Suriyeli çocukları sokak oyunları etkinliğiyle bir araya getirdi.

Gençlerin boş zamanlarını dolu dolu ve verimli geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla farklı etkinliklere imza atan Şanlıurfa Gençlik Merkezi bu kez de Suriyeli çocukları da unutmayarak Sosyal uyum projesi kapsamında Türk ve Suriyeli kardeşlerini kaynaştırıyor.

Gençlik merkezi liderleri, gençlik merkezi gönüllüleriyle birlikte Suriyeli ailelerin çoğunlukta ikamet ettiği Eyyübiye İlçesine bağlı Süleymaniye mahallesine giderek gençlerle unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını oynadı.

Düzenlenen sokak oyunları etkinliğinde Türk gençler ve Suriyeli gençler bir olup sen ben demeden biz kavramı ile oyunlar oynayıp doyasıya eğlendi.

Sokak oyunlarında yaklaşık 30 öğrenci yakan top, topaç çevirme, çelik çomak ve mendil kapmaca oynadı. Oyun sonunda ise gençlik merkezi tarafından gençlere yiyecek dağıtıldı.

 

 “SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ GENÇLİK MERKEZLERİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Gençlik Merkezlerinin nihai hedeflerinden birinin gençler arasında birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş bu kapsamda dur durak bilmeden projeler üreten gençlik merkezi çalışanlarını tebrik etti.

En fazla Suriyeli’nin Şanlıurfa’da hayatını sürdürdüğünü belirten İl Müdürü Keşküş, “Gençlik merkezlerimizin nihai hedeflerinden biri, gençler arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır. Dolayısı ile bu kapsamda birçok etkinlik ve proje düzenlenmektedir. Bu projede bu doğrultuda yapılan etkinliklerden biridir. Bilindiği üzere Şanlıurfa’da geçici koruma kapsamında 87.000 e yakın Suriyeli barınmaktadır. Bu sayının büyük bir rakamı çocuk ve gençlerden oluşmaktadır. Bu gençlerin gençlik merkezlerimize kazandırılması ve etkinliklerden onlarında faydalanması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu projede emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.



Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142