Title of a News Article

Çocukları sevindirecek haber

Çocukları sevindirecek haber
banner206

 Havaların ısınması iyice ısındığı Şanlıurfa'da daha önce süs havuzlarında yaralanma pahasına serinleyen kimi zaman da su kanalı ve göletlerde boğulma tehlikesi yaşayan çocuklar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin muhtelif yerlerde  kurduğu seyyar havuzlarda güvenle yüzmenin tadını çıkaracak.

Kent merkezinde İbni Sina Mahallesi, Toki Akabe, Aziz Parmaksız İlkokulu,  Hayatı Harrani'de ve 6 ilçede kurulan Seyyar Havuzlar, çocuklara Salı gününden itibaren hizmet verecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürü Ömer Faruk Sezer, söz konusu havuzların özellikle havuza girme imkanı bulamayan kenar mahalleye kurduklarını söyledi.

Sezer, seyyar havuzların 5x10 ve 6x 12 ebadında olduğunu ve normal olimpik havuzların sahip olduğu donanımların hepsine sahip olduğunu belirtti.

Amaçlarının çocukların süsü havuzlarında, kanallarda ve kirli sularda yüzmesini engellemek olduğunu vurgulayan Sezer, şunları kaydetti:

"Bu havuzlarımız ilaçlama ve filtrasyon sistemine sahip olup her türlü ilaçlama ve hijyen kurallarına uygun olarak çalıştırıyoruz. velilerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderebilirler. Burada eğlenirken öğrenebileceklerini, sosyalleşebileceği bir ortamda bulunmalarını tavsiye ediyoruz. "

 

GÜNDE 4 BİN ÇOCUK SEYYAR HAVUZDA YÜZECEK

İl genelinde 10 seyyar havuzun kurulduğunu hatırlatan Sezer, günde 6 seans yapacaklarını her seans sonrası da temizleme işlemini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Haftanın her günü 1:00'dan 20:00'a kadar hizmet vereceklerini kaydeden Sezer, il genelinde günde 4 bin çoğun havuzlardan faydalandığını vurguladı.

Seyyar Havuz sayısının arttırabileceklerini söyleyen Sezer, şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza spor yaptırmak ve eğlendirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın süs havuzlarında ve kirli sularda yüzmesini engellemek istiyoruz. İstatistiklere baktığımız zaman seyyar havuz projesini hayata geçirdiğimiz den bu yana boğulma vakalarında ciddi bir düşüş yaşandı. En büyük amacımız çocuklarımızı kanallardan kurtarıp burada güvenli ve sağlıklı ortamlarda yüzdürmektir."

 Akabe Toki'de oturan 14 yaşındaki Halil İbrahim Gün ise kapalı havuzlara gidemediğini belirterek, "Büyükşehir'in seyyar havuzlarına geçen sene çok girdik. Çok güzeldi. Ailemde geldi gördü onun için istediğim zaman geliyorum. Eskiden yol kenarındaki suda yüzerdik orası çok kirliydi ama artık bu havuza geliyorum .Başkan Celalettin Güvenç'e çok teşekkür ederiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195