Title of a News Article

Çöp toplama personel eğitimi

 Çöp toplama personel eğitimi
banner206

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 344 personele teorik ve uygulamalı olarak "çöp toplama" eğitimi veriliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli temizlik personellerine, AB standartlarına uygun olarak eğitim verilecek. Temizlik personellerine; katı atık toplama, iş güvenliği, iş sağlığı, sosyal hayatta iletişim, çevreye karşı duyarlı olma, kişisel gelişim ve diksiyon konularında toplamda 48 saat eğitim verilecek. Kalite Standartları gereği verilen bu eğitim programı sonunda, temizlik personellerine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

 

Haliliye Belediyesi’nde temizlik personeline “çöp toplama” eğitimi

Eğitim programı ile ilgili konuşan Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ‘’Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri çalışanlarımıza Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile yaklaşık 344 çalışanımıza 5 gün boyunca iş alanları ile ilgili, çalışmalarının daha verimli daha hızlı ve etkili olması için eğitim verilecek. Bu eğitim sonunda personellerimize sertifikaları verilecek.  Bunun dışında  eğitim 5 gün sürecek ve altmışarlı gruplar halinde düzenlenecek.  Eğitim sonunda sertifika alan arkadaşlarımız sertifikalarını bizim dışımızda da kullanma hakkına sahip olabilecekler’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ‘’Bizim çalışanlarımızın dışında dışarıdan gelen vatandaşlara da biz bu çalışmayı uygulamayı düşünüyoruz.’’ diyen  Osman Uludağ şunları kaydetti: “Haliliye Belediyesi için temizlik çok önemli. Temiz, güzel bir ilçenin  oluşması için temizlik çalışanlarımız için müdürümüz ve ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla ilgili ben birkaç not aktarmak istiyorum yaklaşık 350 bin nüfusa sahibiz Haliliye İlçesi olarak . 32 mahallemiz merkezde, 132 de kırsalda mahallemiz var. Burada toplam sokak sayımız 1219  ve 45 caddemiz var.  Haliliye Belediyesi temizlik çalışanlarımız mahallelerimizden sokaklarımızda caddelerimizden her gün 350 ton çöp topluyor. Bu görevi yapan kardeşlerimize biz teşekkür ediyoruz Allah onlardan razı olsun. Her gün ŞUTİM Hal pazarı, Pazar yerleri bunların bulunduğu yerler caddelerimiz sokaklarımız aralıklarla günde 150 ton su kullanılarak süpürülüyor, yıkanıyor temizleniyor. Yine bunun yanında Haliliye Belediyesi olarak çöp konteynırlarımızı yeniledik. Bunların bir kısmını yeni alım yaparak bir kısmını ise mevcut sorunlu olanları kendi atölyelerimizde onararak yeniledik. 136 kırsal mahallemizde de kısmen onlara da başladık yavaş yavaş onları dağıtıyoruz. Haliliye Belediyesi olarak biz temiz bir ilçeye sahip olmak için çalışanlarımıza bu eğitimi verip onlardan daha etkili faydalı bir çalışma bekliyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195