Title of a News Article

Coşkun'dan tepki geldi

Coşkun'dan tepki geldi
banner206

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, İsrail askerlerinin Mescid’i Aksa’ya girmesine tepki gösterdi.

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun,  konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta  Mescid-i Aksa'yı 1967'den bu yana ilk kez tamamen kapatan İsrail’in bu kez de Mescid-i Aksa külliyesine ait kubbenin altına kadar girdiğini ve mihrabı askerlerine çiğneterek çirkin bir saldırının altına imza attığını belirterek, “Katil devlet İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. Uluslararası kurumlar, insan hakları örgütleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve UNESCO, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların son bulması, kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmelidir” dedi.

İsrail’in, faşist uygulamalarıyla, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam etiğini vurgulayan Coşkun, “Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurallar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor. Tüm Dünya'yı terör devleti İsrail'in

Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekanı korumaya çağırıyoruz” diye ifade etti.

Coşkun, “Bu anlamda İsrail'i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” diyerek, şunları kaydetti;

“İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarılmalıdır.

Türkiye devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle Filistin konusundaki hassasiyetini artırarak devam ettirmeli, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist işgalin sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişim yapmalıdır.”

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195