Title of a News Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Almanya Başkanı Angele Merkel Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni bina açılışına katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel açılışta konuşma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sayın Merkel'i Berlin Konferası'ndan 5 gün sonra ülkemizde 5 gün sonra ağırlamaktan bahtiyarlık duyuyorum. Sayın Şansölye'nin ziyareti vesilesiyle Türk-Alman Üniversitesi ve sosyal tesis bina açılışlarını da yapıyoruz. Merkel ile Libya başta olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkilerimizi görüşeceğiz.

Üniversitede 2013 yılında 99 olan öğrenci sayısı 2019'da 2 bin 385'e ulaştı. Türk-Alman Üniversitesi'ne 7 bine kadar öğrenci alabileceğiz. Bu üniversitede kurulacak tekno park ila sanayi kuruluşlarıyla daha fazla etkileşim kurulacak.

Türk-Alman Üniversitesi'ne gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Sayın Merkel nezdinde Alman makamlarına üniversitemizi sahiplendiği için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

MERKEL'DEN AÇIKLAMALAR

Açılışta konuşma yapan Merkel, "Bilim ve eğitim insanların yaratıcılığı ve özgürlüğünü teşvik eder. Albert Einstein'ın da dediği gibi, "Merak aslında çok kırılgan bitkidir. Özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır." Türk-Alman Üniversitesi ülkelerimiz arasındaki ilişki için büyük bir şans, büyük bir hazine. Türk-Alman ortaklığını simgelemektedir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195