Title of a News Article

Cumhurbaşkanı Urfa'yı ima etti!

.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ‘gecekondu’ ile ilgili yaptığı açıklama, Türkiye’de en fazla gecekondulaşmanın olduğu Şanlıurfa’yı akıllara getirdi. Erdoğan, “Şehirlerimizi kentsel dönüşüm projeleriyle gecekondulardan kurtarılırken şahsiyetsiz mimari ekollere de teslim edilmemelidir. Bu facialara bakanlık olarak, belediyeler olarak iş birliği halinde izin vermemeliyiz” dedi.

Türkiye’de gecekondulaşmanın en önde gelen şehirlerin birisi hiç şüphesiz Şanlıurfa olarak görünüyor. Uzun yıllardır gecekondulaşma anlamında radikal karar almayan belediyeler, Urfa’nın farklı noktalarında gecekonduların artmasına neden oldu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün bu konuyla alakalı yaptığı konuşma, özellikle Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde yoğunlukta görülen gecekonduları yakından ilgilendiriyor.

 

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşamaları…

 

"KOT OLAYI DENİLEN BİR ŞEY VAR, İNANILMAZ YOLSUZLUK YAPIYORLAR"

"Kot olayı denilen bir şey var. İnanılmaz yolsuzluklar yapıyorlar. Kotu denizden alma anlayışını getirmemiz gerekiyor. 2,3 kat yerine 5,6 kat bina çıkıyor. Bodrum diyorsun, adam bodrum değil zemin yapıyor. Bu konularda belediyelerimizin hassas davranması gerek. Bodrum denilen yer güneş görmeyen yerdir. Bodrumu zemine dönüştüren yer bence ihanet içindedir. Bodrumu kazanmak istiyorum derken şehre ihanet ediyorsun ihanet.

 

“YATAY MİMARİDEN YANAYIM, DİKEY MİMARİDEN AMAÇ NEDİR?”

Maalesef yine 1940’lardan itibaren çarpık yapılaşmanın, gecekondulaşmanın yanı sıra aynı çirkin, kişiliksiz projenin yüzlerce, binlerce uygulaması olan apartmanlar ortaya çıkmıştır. İnsanların sadece başlarını sokabilmek için yaptığı bu uygulama artık son bulmalıdır diye düşünüyorum. Ben dikey mimariden değil yatay mimariden yanayım. İnsan toprağa yakın yaşamalıdır. Dikey mimariden amaç nedir? Az topraktan çok para kazanmak.

TOKİ binaları başta olmak üzere artık ülkemizde tarihimize, bölgelerimizin karakterislik özelliklerine göre binalar inşa etme dönemi gelmiştir, geçiyor. Bu facialara bakanlık olarak, belediyeler olarak iş birliği halinde izin vermemeliyiz. Hep birlikte buna karşı set oluşturmalıyız. Şehirlerimiz kentsel dönüşüm projeleriyle gecekondulardan kurtarılırken şahsiyetsiz mimari ekollere de teslim edilmemelidir. En büyük kazancımız insan öncelikli yaşanabilir şehirler kurmak olduğunu kabul ederek yolumuza devam etmeliyiz.

 

MANHATTAN'I DÜŞÜNÜN, ODANIZDAN ÇIKARSINIZ BETON YIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ

ABD’de Manhattan’ı düşünün. Devasa binaların içine girdiğinizdeki ruhsuzluğu düşünün. Çıkarsınız odanıza karşınızda bir beton yığınını görürsünüz. Yeşili filan görmek mümkün değil. Rüzgarın estirdiği rüzgarlar arasında yaşamak zorunda kalırsınız"

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142