Title of a News Article

Cumhuriyet Parkı halka hazırlanıyor

 Cumhuriyet Parkı halka hazırlanıyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2002 Yılında Güneydoğu’nun en büyük yeşil alanı olarak kurulan Cumhuriyet Parkı’nı halka açmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Cumhuriyet Parkı’nın 15 güne kadar halka açılacağı bildirildi.

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda, uzun yıllardır atıl durumda bulunan 265 dönümlük Cumhuriyet Parkının halka açılması için harekete geçilmişti. Bu kapsamda Mardin yolunda yer alan Cumhuriyet Parkı’nın, Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Spor Tesislerine dönüştürülmesi ve halkın hizmetine sunulması amacıyla parkta hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yaklaşık 40 gündür  gece gündüz  devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldığı ve parkın yakın bir zamanda hizmete gireceği bildirildi.

 

Kaytan; 15 Güne kadar halka açılacak
Cumhuriyet Parkı’nda yapılan çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Kaytan, Urfastar’a verdiği bilgilerde, parkta yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, burayı 15 güne kadar halka açmayı planladıklarını söyledi.

Piknik ve mesire alanı oluşturmak için peysaj çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Başkan Kaytan, “Halkımız yakın bir zamanda artık buraya gelip (Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Spor Tesisleri) pikniklerini yaparak stres atabilecekler. 15 güne kadar burayı halka açmayı amaçlıyoruz. Daha sonra da eksik ve aksaklıkların giderilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Burada BELSAN tarafından işletilecek bir lokanta ve aynı zamanda piknikte lazım edebilecek sebzelerin bulunabilmesi için bir reyon da bulunacak. Şimdiden bu parkın halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Oyun parkı da yer alıyor
Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Kaytan, Cumhuriyet Parkı’nda 50 adet piknik masası, 10 adet gazebo, 2 adet Fitness grubu ve 2 adet de çocuk oyun grubunun bulunduğunu kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195