Title of a News Article

Dağ bisikletçileri Urfa’da pedal çevirdi

 Dağ bisikletçileri Urfa’da pedal çevirdi
banner206

Haliliye Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Dağ Bisikletçileri Yarışları Şanlıurfa Etabı’ tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi’nde sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Balıklıgöl Anfi Tiyatro önünden başlayan parkur yaklaşık bir saatten uzun süre devam ederek tekrar başlangıç noktasında tamamlandı. 85 yarışçının pedal çevirdiği yarışmada 7 kategorinin her birinde 3 yarışmacı dereceye girdi.

Saat 09.00’da parkurun başlangıç noktasında toplanan yarışmacılarla, Balıklıgöl’deki ziyaretçiler hatıra fotoğrafları çektirerek parkuru başlattı. Geniş güvenlik önleminin alındığı parkur boyunca yerleşkede 5 tur atıldı.  Parkurda yer alan noktalar arasında kale yamacı, yerleşke parkı, Dergâh Makamı önünde bisikletle yol alındı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Şanlıurfa Etap’ının tamamlanmasının ardından, Çekmeköy Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte dereceye giren sporculara hediyelerini verdi. Ödül töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahbettin Yüksel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “Hem duygulandık, hem de güzellikleri yaşadık. Bizler buraya sadece kültürlerin kardeşliğine pedal çevirmek üzere gelmiş olsak da, tarih kenti Şanlıurfa’da gezilmesi gereken tüm yerleri gezdik. Haliliye çok şanslı, Haliliye’nin bir abisi var, o da Fevzi Abimiz. İki günden bu yana bizi gönüllerinde taht kurdurdu. Bizim artık batıdan buraya uzanan bir abimiz var. Bir evimiz var. Bundan sonra da burada olacağız. “

 

Organizasyonda Göbeklitepe öne çıktı

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise konuşmasında Çekmeköy Belediyesi ile kardeşliğimiz tesis edilmiştir diyerek, organizasyonun Haliliye Belediyesi, Haliliye ve Şanlıurfa için öneminden bahseden bir konuşma yaptı. Demirkol: “eviniz evimizdir, aynı şekilde evimiz de evinizdir. Biz öyle biliyoruz.  Bu dostluk, sadece bu nesille kalmayacak, Allah nasip evlatlarımız da dost olacak. Spora, gençlere ve sporculara verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak bugün ki ve dün ki organizasyonları düzenlemiş bulunuyoruz. Biz bu arada sporun ve gençliğin dışında Haliliye’nin halili sıfatlarının, misafirperverliğini ve Allah dostluğunu göstermek istedik.  Şehrimizin,  ülkemizde ve dünyada tanıtılması, bil hassa Göbeklitepe’nin tanıtılması amacıyla etkinliğimize destek verdikleri için Çekmeköy Belediyesi’ne de teşekkür ederim.”

Yarış sonrası düzenlenen törende belediyeler hediyeler takdim etti. Hediyeleşmenin adından ise ödül törenine geçildi. 6 kategoride toplam 18 sporcuya ödüller verilerek, tarihi yerleşkede toplu hatıra fotoğrafı dağıtıldı.

Ödülleri Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol sporculara verdi ve başarıların devamını diledi. Ödül töreninin katılımcıları arasında Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de yer aldı. Ve sporculara madalyalarını verdi.

Tamamlanan parkur sonrasında ve öncesinde konuşulan sporcular bisiklet alışkanlığının kazanılması adına yarışmanın öneminden ve tarihi parkurun farklılıkları ile turizme kazandıracaklarından bahsettiler.

Yerleşke boyunca devam eden parkurda ziyaretçiler cep telefonları ile yarışmacıları görüntüledi. Kıl çadırın kurulduğu, mırra ve meyan şerbetinin ikram edildiği yarışma alanında ikramlar sırasında yarışmacılarla farklı görüntüler kaydedildi.

 

Etabın ilk gününü nasıl geçmişti?

Etabın ilk günü Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki kahvaltı ile başladı ve ileriki saatlerde yapılan kent turu ile devam etti. Kentin tarihi çarşıları, hanlarını gezen yarışmacı ve misafirler, merkezdeki turlarının ardından Göbeklitepe, Harran ve Eyyüp Peygamber Makamını ziyaret ettiler. Göbeklitepe’yi Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile birlikte  dolaşan Çekmeköylü konuklar burada da bisiklet turu yaptı. Farklı görüntülere sahne olan bu tur boyunca, ilk kez Göbeklitepe, bisiklet sporcularının mini parkuru oldu.

Belediye Başkanı Fevzi Demirkol burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın en önemli ören yerlerinden biri olan Göbeklitepe’nin sadece Şanlıurfa için değil, Türkiye ve Dünya tarihi için çok önemli olduğunu belirtti. Sporcu, sanatçı, bilim adamı gibi toplumun öncü temsilcileri ile Göbeklitepe’de olmanın önemine dikkat çekerek: “Göbeklitepe’nin tanıtımı adına da bu tür organizasyonlara önem veriyoruz. Turizm faaliyetlerinin ekonomiye de katkı değer sağlayacağının, esnafımızın taleplerine yanıt vereceğinin farkındayız. Bu nedenle benzer organizasyonlara devam edeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195