Title of a News Article

Dağdeviren'den çarpıcı açıklama!

Dağdeviren'den çarpıcı açıklama!
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel (ŞUSKİ) Müdürü Ferit Dağdeviren, 2015 yılında yapacakları çalışmalarla kentte susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerin kalmayacağını belirtti. 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri, 2015 yılında büyük projeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminden 1 Nisan itibariyle 488 Milyon 390 Bin TL borçla devir alınan  Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri, bu borçlara rağmen yeni yılda da çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek. ŞUSKİ’nin yeni yıldaki hedefi: Şanlıurfa kent merkezinde içme suyu ve kanalizasyonunu kökten çözme projesi var.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel (ŞUSKİ) Müdürü Ferit Dağdeviren, ŞUSKİ’nin yapacağı çalışmalar hakkında Urfastar’a açıklamada bulundu. 1 Nisan itibariyle ŞUSKİ’nin geçmiş yönetimlerden 488 Milyon 390 Bin TL ile borç alındığını belirten Dağdeviren, “Yeni kurumuş bir yapılandırma olarak borçsuz, harçsız olmamız gerekiyor, yep yeni bir sayfa açılması gerekiyor ama olmadı. Geçmiş dönemden büyük bir borç yükü var, bu borçu yapılandırma ile ödüyoruz. İller Bankasından gelen gelirlerimizin yüzde 40’ı bu borçlara gidiyor” dedi.

 

 “En ucuz suyu biz veriyoruz”

Şanlıurfa’da 1 Nisan’dan itibaren su gelirinden 23 Milyon TL gelir sağladıklarını vurgulayan  Dağdeviren, “Şanlıurfa’da son zamanlarda su fiyatları yüksek diye tepkiler oluşuyor ancak Büyükşehirler içerisinde evlere en ucuz içme suyunu 1 metreküpü 1, 50 TL’den biz veriyoruz. İçme suyunu işyerlerine de metreküpü 4,40 TL’den veriyoruz, bu sıralamada da büyükşehirler içerisinde en ucuz suyu satan iller arasında yer alıyoruz” diye ifade etti.

ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, daha önce içme suyunda sayaç okumalarını özelleştirdiklerini belirterek, 2015 yılında ise içme suyu bakım ve onarım işlerini de özelleştireceklerini söyledi.

Urfa’nın altyapı, yağmur direnajları ve kanalizasyonları elden geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Dağdeviren, “Büyükşehir Belediye Meclisinden ŞUSKİ’ye 165 Milyon TL’lik bütçe çıktı. Bu bütçe ile yeni yılda çok önemli işlere imza atacağız. Yeni yılda kent merkezinde içme suyu ile ilgli hiçbir sıkıntımız kalmayacak. OSB için yarım kalmış bir proje var. O bölgede Besi Organize Sanayi ile birlikte 42 köyü besleyecek şekilde içme suyu projesi var. Bu proje ile ilgili Kalkınma Bakanlığı’na müracaat ettik, destek gelirse buranın da ihalesini yapacağız.Ayrıca yeni yılda 6 Milyon TL ile 30 Bin metre yeni içme suyu şebekesi yapacağız. 60 Km içme suyu için yeni tesis yapılaca. 2 Milyon TL’ye yakın dalgıç, trafo ve benzeri alımlar yapılacak” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 12:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
hilvanlı
hilvanlı - 9 yıl Önce

müdürüm hilvanı unutmayın başkanımız aslan ali bayıktan allah razı olsun su için çok emeği geçti taktir ediyoruz onuda seviyoruz kuyruğa getirdi sizde yardımcı olsanız hilvan suya kavuşur selamlar saygılar

kırkpınarlı
kırkpınarlı - 9 yıl Önce

Merkeze bağlı kırkpınar köyüne ne zaman su gelecek? Suyun divinde suya hasretiz.

SIRADAKİ HABER

banner195