Title of a News Article

Daniş, Urfalı çiftçileri övdü

.

Daniş, Urfalı çiftçileri övdü
banner206

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı  Mehmet Daniş, “Tarımı Türkiye’de değil yeryüzünde Urfalı çiftçilerden daha iyi yapabilecek kimsenin olmadığına inanıyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı  Mehmet Daniş ,Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nda yaptığı konuşmada, Gıda, Tarımve Hayvancılık Baknaı Faruk Çelik ile diğer milletvekillerinin TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinden dolayı Urfa’ya gelemediklerini söyledi.

“Bereket hikmetten doğar, hikmette de bilgidir” diyen Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, konuşmasında şunları kaydetti;

“ Eğer siz zamanın en teknolojik aletlerine sahip olursanız daha fazla ürün elde edebilirsiniz, daha kaliteli ürün elde edebilirsiniz, ben inanıyorum ki; Türkiye’de değil yeryüzünde Urfalı çiftçilerden daha iyi yapabilecek kimsenin olmadığına inanıyorum. Yeter ki Urfalılar istesin, yeterki üreticiler istesin. Bunu söylememin bir gerekçesi var. Bakın Urfa’da Göbeklitepe kazıları devam ediyor. Yani insanlık tarihinin en eski yaşamını Urfa’da rastlandı. Bu ne demek; En eski tarımın yapıldığı topraklar da Urfa’dadır. Tarımda en tecrübeli topraklar, en tecrübeli birikim aslında Urfa’dadır. Bize düşen nedir? Tarımın tüm paydaşları olarak hep beraber birlik içerisinde çalışabilirsek ancak sonuca ulaşabiliriz. Sadece üretmek, çok üretmek yeterli değil, çok iyi bir sunumuz olacak, çok iyi pazarlarınız olacak ve doğru pazarlara ürününüzü çok doğru bir şekilde ulaştıracaksınız. Urfa’nın bereketli toprakları sadece bölgeyi değil Türkiye’yi, komşu ülkelerini de doyurabilir; Yeter ki doğru bir şekilde tarım yapalım, doğru şekilde sonuç alalım. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in de Şanlıurfa milletvekili olması bunda çok önemli bir etken olduğunu görüyorum.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195