Title of a News Article

Davullar zurnalar çalıyor

Davullar zurnalar çalıyor
banner206
 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, Kobani'ye göndereceği peşmerge birliğini karşılamak üzere bir grup, Habur Sınır Kapısı'na geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından Suriye'nin Kobani kentine gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden peşmerge güçlerinin ağır silahlarını taşıyan konvoyunu karşılamak için Silopi ilçesi yakınlarındaki sınır kapısına gelen bir grup, davul zurna eşliğinde halay çekti.

IKBY ve PYD bayrakları taşıyan gruptaki bazı kişiler bu sırada Habur Sınır Kapısı'na giriş yapan polis araçlarına taş attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açtıktan sonra biber gazıyla gruba müdahale etti.

Kısa süreli yaşanan gerginlik sona ererken, grubun sınır kapısı önündeki bekleyişi sürüyor. Öte yandan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanlığı yöneticileri de araçlardan grubun Habur Sınır Kapısı'ndan ayrılması için anons yaptı.

 

IRAK'TAN AYRILDILAR

Afp ajansı 150 Peşmerge'nin Irak'ın kuzeyindeki askeri üsten ayrıldıklarını bildirdi. Ajans, Kürt bir askeri yetkiliye dayandırarak verdiği haberinde yaklaşık 80 Peşmerge'nin Türkiye üzerinden karayoluyla geçeceğini, geri kalan 72 Peşmerge gücünün de havadan geçiş yapacağını belirtti.

Peşmerge Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre ise birlikler iki grup halinde Türkiye'ye geçecek. Bu çerçevede Peşmerge güçlerinin "ağır silahlarını taşıyan" konvoy Erbil'den Duhok'a hareket etti. Konvoydaki her araçta iki Peşmerge yer alırken, silahlar kapalı kasalarda taşınıyor. Diğer Peşmerge grubunun ise gece saatlerinde özel uçakla Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye'ye geçmesi bekleniyor.

 

KONVOY HALİNDE

Erbil'den yola çıkan konvoyda uzun menzilli toplar, zırhlı araçlar, nakliye araçları, kamyon ve ambulansların bulunduğu görüldü. Konvoyun saat 18.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'nın hemen karşısında bulunan İbrahim Sınır Kapısı'nda olacağı belirtildi. Konvoyun buradaki işlemlerin ardından Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yapacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195