Title of a News Article

Davutoğlu, balıklara yem attı

.

Davutoğlu, balıklara yem attı
banner206
Şanlıurfa'ya istiklal madalyası verilmesi töreninin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki kabine üyeleri, öğle namazını Balıklıgöl yerleşkesinde kıldı.

Başbakan ve bakanların namaz ve gezi programında bulunan Balıklıgöl yerleşkesinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Yerleşkeyi gezmek isteyen vatandaşlar oluşturulan polis noktalarında üzerileri aranarak içeriye alındı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Balıklıgöl yerleşkesine gelerek alanı gezdi. Bakanlardan Efkan Ala, Akif Çağatay Kılıç, Mahir Ünal, İsmet Yılmaz ve Berat Albayrak, Balıklıgöl'de balıklara yem attı. Namaz vaktinde ise tüm bakanlar öğle namazı için Halil-ür Rahman (Dergah) Camii'ne geçti.

Ardından yerleşkeye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu da öğle namazı için Halil-ür Rahman Camii'ne geçti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bakanların caminin bulunduğu bölgedeki, Hz. İbrahim'in doğduğu ve bir ceylanı beslediği rivayet edilen mağarayı da gezdi. Kendisine Şanlıurfa Hemşehrilik Beratı da verilen Başbakan Davutoğlu, namaz çıkışında yerleşkeyi gezdi. Balıklara yem atan Davutoğlu, "Urfalıyım ezelden, gönlüm geçmez güzelden" diyerek, Şanlıurfa sevdalısı olduğunu ifade etti. Bir bebeği kucağına alarak seven Davutoğlu, bebeğin ailesinin sorunlarını da dinledi. Davutoğlu, birlik ve beraberlik mesajları vererek, terörle mücadelenin süreceğini ifade etti.

Balıklıgöl gezisine eşi Sare Davutoğlu'nun de eşlik ettiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sizlerin dedesi, istilacı çizmesi bu topraklara değmesin diye, son nefeslerine kadar mücadele etti. Türk, Kürt, Arap, bütün Şanlıurfa ayağa kalktı. Allah onlardan razı olsun. 96 yıl sonra biz, TBMM'nin aldığı kararla, biz sizlere istiklal madalyasını getirdik. İstiklal madalyası Şanlıurfa'ya hayırlı uğurlu olsun. Şanlıurfa'ya teşekkür ediyorum, Şanlıurfa'yı bağrıma basıyorum. Nasıl Şanlıurfa istilacılara karşı, istiklal aşkını ayakta tuttuysa, bu dönemde de teröristlere, fitnecilere, bölmek isteyenlere karşı da birlik bayrağını, tevhid bayrağını, al bayrağı ayakta tuttu. Onlara izin vermediniz. Onların Şanlıurfa'ya yaklaşmasına dahi izin vermediniz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Şanlıurfalılar, size bir kez de Suriyeli kardeşlerimize, garibe, gurabaya, yetimlere, öksüzlere, bağrınızı açtığınız için teşekkür ediyorum. Allah Şanlıurfa'yı hep aziz, Halil-ür Rahman sofrasını hep bereketli eylesin. Halil-ür Rahman'ın önünde söz veriyoruz, bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, Allah birliğimize, beraberliğimize kast edenleri, kahreylesin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195