Title of a News Article

Davutoğlu: ‘O dağlar te-miz-le-ne-cek’

.

Davutoğlu: ‘O dağlar te-miz-le-ne-cek’
banner206

 Türkiye’nin her santimetrekaresinde emniyet güçlerinin hakimiyetinin tesis edileceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, “O dağlar teröristlerden temizlenecek, te-miz-le-ne-cek” dedi.

Türkiye’nin her santimetrekaresinde emniyet güçlerinin hakimiyetinin tesis edileceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, “O dağlar teröristlerden temizlenecek, te-miz-le-ne-cek” dedi.

Çankaya Köşkünde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu, Dağlıca’da şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır diledi. Hain saldırıya ilişkin detaylı bilgi veren Davutoğlu, “Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül’de başlamıştır ve terör örgütünün yuvalandığı mevzilere yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda adım adım Dağlıca bölgesine gelinmiştir. Buradaki mayın tarama faaliyetleri sırasında askerlerimiz, önce uzun namlulu silahlara sonra da mayınlı saldırıya muhatap olmuştur. Dün başlayan çatışmalar aralıksız olarak bugüne kadar sürmüştür. Özel komando birlikleriyle takviye edilen güvenlik güçlerimiz, şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşılmış ve tahliye etmiştir” diye konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI

Başbakan Davutoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı da yaparak, “Böyle dönemlerde, dünyanın her yerinde teröre karşı birlik ve beraberlik, en temel unsurdur. Bugünlerde arzu ettiğimiz, görmek istediğimiz tek şey, milletimizin her kesiminin omuz omuza vermiş olmasıdır” dedi.

 

SOSYAL MEDYADAKİ KARA PROPAGANDA

Dağlıca’daki saldırıyla ilgili sosyal medyada kara propaganda yapıldığını anlatan Davutoğlu, “Özellikle sosyal medyada, kara propaganda üzerinden, bu bölücü terör örgütünü dayanak göstererek, askerimize karşı kara propaganda yürüttüler. Şiddete karşı, vahşete karşı hep beraber mücadele ederken, bu kara propagandaya karşı durmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin her santimetrekaresinde emniyet güçlerinin hakimiyetinin tesis edileceğini söyleyen Davutoğlu, kararlılık mesajı vererek, “Ne yaparsanız yapın, bizi bu kararlı mücadelemizden döndüremeyeceksiniz. O dağlar teröristlerden temizlenecek, te-miz-le-ne-cek” dedi.

 

‘’ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMAN ASKERLERİMİZE ULAŞILDI VE TAHLİYE EDİLDİ’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına aldı ve dün akşama doğru yaşanan çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşıldı ve tahliye edildi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesimindeki terör saldırısına ilişkin Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, sözlerine, "Son terör operasyonları vesilesiyle vatanın birliği, beraberliği ve Türkiye'nin onuru için kahramanca mücadele veren ve kanlarını vatan için döken bütün şehitlerimize, son olarak da dün Dağlıca'da şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine taziyelerimi arz ediyorum" diyerek başladı.

Türkiye'nin son günlerde büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Davutoğlu, "Kuzey Irak ile şehirlerimiz arasında özellikle lojistik koridorları barındıran Hakkari bağlamında söylüyorum, şehre mücavir alanlarla kırsal kesim arasındaki bölgeye dönük operasyonlar kademeli bir şekilde artırılarak sürdürülmüştür. Ayrıca diğer şehirlerimizin etrafındaki mücavir alanlarda ve kırsal alanda da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ilgili bütün güvenlik birimlerimiz çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamış ve o tarihten itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Burada hedef açıktır, Türkiye'nin her bir köşesinde, her bir santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek. Yine hedef açıktır, özellikle bu bölge itibarıyla söylüyorum, Yüksekova-Kamışlı-Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti teminat altına alıp oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak. Yüksekova ve civarında yürütülen bu operasyonlar, 2 Eylül'den bu yana kademeli bir şekilde ilerleyerek sarp dağların, yamaçların ve derin vadilerin olduğu Dağlıca bölgesine doğru adım adım gelinmiştir. Dün itibarıyla Dağlıca ve civarında yürütülen operasyonlarda, bu yolun emniyet altına alınması için son derece titiz bir mayın taramayla birlikte çalışma esnasında güvenlik birimlerimiz önce uzun namlulu silahlarla bir silahlı saldırıya, arkasından da mayınlı saldırılara muhatap olmuş ve anında cevaplar verilmiş, dün itibarıyla da bu çatışmalar aralıksız devam ederek bugüne kadar sürmüştür. Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dün akşama doğru yaşanan çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir. Bu çatışmalarda şehit düşen bütün askerlerimize, polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülkenin birliği, beraberliği, huzuru için canlarını feda ettiler. Minnet ve takdirlerimizi bir kez daha ifade ediyorum. Ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum."

Teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Davutoğlu, "Hangi ülke terör saldırısına muhatap olmuşsa toplumun her kesimi teröre karşı omuz omuza vermiştir. Bugünlerde aradığımız, arzu ettiğimiz, alanda kahramanca çarpışan askerlerimizin görmek istediği tek şey, terörle mücadele konusunda milletimizin her kesiminin omuz omuza vermiş olmasıdır. Şu anda dahi verdiğimiz talimatlar çerçevesinde Silahlı Kuvvetler ve emniyet birimlerimizin gerekli gördüğü her alanda operasyon yürümektedir. Dün de bütün o civarda yürüyen operasyonları yakinen takip etmekle birlikte şehit haberlerini alır almaz Ankara'ya intikal ettik ve gece Genelkurmay Başkanımızın, ilgili komutan ve bakanlarımızın katılımıyla Güvenlik Zirvesi'nde konuyu ele aldık, atılması gereken adımları tek tek tespit ettik. Bu çerçevede de bugün yürütülen çalışmalarla derin vadilerde özel birliklerimizin yürüttüğü çalışmalarla şehitlerimizin tahliyesi mümkün olmuştur" dedi.  

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195