Title of a News Article

Davutoğlu'ndan memurlara müjde

Davutoğlu'ndan memurlara müjde
banner206
Başbakan Ahmet Davutoğlu Memur - Sen 5. olağan genel kurulunda konuştu.
Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
Sendikal hareketlerde emeğe, adalete duyarlılık şarttır. 1 Mayıs'ı tatil yapan AK Parti hükümetidir. 2010 referandumunda sendikal haklarda devrim niteliğinde düzenlemeler getirdik. Söz konusu işçinin, emekçinin hakları olunca pek çok adımı tereddütsüz attık.
Memurlara müjde
Memurluğa ilk adımı atacaklara bir derece kıdem arttırımı vereceğiz. Seçimden sonra ilk işimiz bu olacak. Fazla mesaide de gerekli haklar verilecek. Memurlara ek derece konusunda seçimden sonra gerekli düzenlemeyi yapacağız. Bizler milletin huzurunda emreden değil emir alan makamdayız. Anayasa yazarken önce devlet dediler, önce bürokrasi dediler. Bir cümle özgürlükten bahsettiler, beş cümle o özgürlüğü nasıl kısıtlayacaklarından bahsettiler.
"İzin vermeyiz"
Devlet insan onuruna saygı gösterdiği zaman meşruiyet kazanır. İşte bu demokrasi mücadelesini biz kararlılıkla yürüteceğiz. Daha evrensel demokrasiye ulaşmamız için büyük bir fırsat. Memur-Sen üzerinden şu mesajı iletmek isterim. Hepimiz memuruz, siyasi olarak seçilmiş memurlarız. Millete hesap makamında olacaksınız. Memurlar arasında örgütlenerek seçim sandığına gitmeden bu milletin iradesine hükmetmeye kalkışan olursa hiçbirine izin vermeyiz.
"Amir olan millettir"
Memur - Sen sadece bir sendika değil aynı zamanda demokrasiyi savunan önemli kuruluşlardan bir tanesidir. 28 Şubat'ta beşli çeteyi görüdk ama memur - sen baskılara boyun eğmedi. Ben buradayım emeği savunduğum kadar demokrasiyi de savunurum dedi. Kapatma davasına, gezi provokasyonuna karşı hep ayaktaydı. Darbelere direndi. Biz milletin karşısında emir alan durumdayız. Millet emreder biz yaparız. Amir olan millettir. Yeni Türkiye derken dediğimiz şey: Eskimeyen geleneği yeni Türkiye vizyonuyla birleştireceğiz.
"Paralel imamların emrine giremez"
Memurlar ve bürokrasi Yusuf Has Hacip, Nizamülmülk, Ahlak-i Ala-i çizgisinden yürüyeceğiz. Tek bir esas var: Ehliyet ve liyakat. Bu benim akrabam bu benim tanıdığımla devlet yönetilirse devlet çöker. Seçilmiş iradeye tabi olacaksınız. Hiçbir şekilde seçilmişlerin üzerine hiçbir güç çıkamaz. Paralel yapı gibi örgütlere asla izin vermeyeceğiz. Bu yapılara devletini, milletini seven memur da izin vermeyecek. Memurlarımız sadece devletin emrindedir. Dışarıdaki paralel imamların emrine giremez.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195