Title of a News Article

DEAŞ militanları Urfa’da yakalandı

.

DEAŞ militanları Urfa’da yakalandı
banner206
Fırat Kalkanı Operasyonuna sözde misilleme amacıyla eylem yapmak üzere Suriye’den yasadışı yollarla Şanlıurfa’ya gelen DEAŞ Terör Örgütü üyesi 3 kişi polisin başarılı operasyonu ile yakalandı. Operasyonda iki adet tabanca ve mühimmat ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fırat Kalkanı Harekatına misilleme yapmak amacıyla 3 kişinin Suriye’den yasa dışı yollardan Türkiye’ye geçtiğini belirledi. Zanlıları takibe alan ekipler, kaldıkları otele operasyon düzenledi. Operasyonda Suriye uyruklu Muhammed A., Ahmed A. ve Abdullah A.'yı gözaltına alınırken otel odalarında yapılan aramada ise 2 silah, 4 cep telefonu, 6 telefon sim kartı, 3 hafıza kartı, diz üstü bilgisayar, flash bellek, 8 bin 426 dolar, 8 bin 300 lira ve 4 bin 610 avro ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Ayrıca zanlılara mali destek sağladığı iddia edilen A.A. da polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ahmed A. ve Muhammed A.'nın emniyetteki ifadelerinde Türkiye'ye terör örgütü DEAŞ tarafından gönderildiklerini, örgüt adına Fırat Kalkanı Harekatına misilleme olarak eylemde bulunacaklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195