Title of a News Article

DEDAŞ, kaçağa göz açtırmıyor

 DEDAŞ, kaçağa göz açtırmıyor
banner206

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) 300 kişi ve 70 araçtan oluşan ekiple, Şanlıurfa’da kaçak elektrik denetimi gerçekleştirdi.

DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu önderliğindeki 300 kişi ve 70 araçtan oluşan ekipler, Şanlıurfa’nın kaçak elektrik kullandığı yönünde en çok ihbarın alındığı Ahmet Erseven, Devteşti, Eyüb Nebi ve Hayat-ı Harrani mahallelerine çıkarma yaptı. Daha önceki denetimlerde tüketim oranın artması engelleyen filmler, sokak direğinden kaçak kablo ile kaçak elektrik alımına kadar akıllara durgunluk veren yöntemlerle karşılaşılması nedeniyle bu kez ekipler, bu yöntemlerin tespiti için cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi teknolojik imkanları da kullandı. Sayaçlara müdahale edilip edilmediğini cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlar ile tespit eden ekipler, rastladığı mekanik sayaçların da tespiti yaptı. Bozuk digital sayaçlar da belirlenirken, elektrik borcunu ödemeyen abonelerin de elektrikleri kesildi.

 

İLGİNÇ TALEPLER

Müdür Eroğlu ve ekipleri gören vatandaşlar ise elektrik sorunlarını anlatırken, kimileri ise ilginç taleplerde bulundu. Elektrik kesintilerinden rahatsız olan bir vatandaş arıza anında ekiplerin hemen yönlendirilmesini ve elektrik tellerine kadar uzayan ağaçların kesilmesini talep etti. Bir öğrenci ise okulunda sık sık kesinti olduğunu ve derslerini işlemekte zorlandığını söylerken, bir başkası ise mahallelerine yol yapılmasını talep etti. Taleplerin hepsi ekipler tarafından not alınırken Müdür Eroğlu, ekipleri elektrik kesintileri ve arızalar konusunda daha duyarlı olmaları konusunda uyardı. Eroğlu, çalışanlarından ağaç kesimi ve yol gibi istekler için belediye ile irtibat kurulması talimatını verdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müdür Eroğlu, denetlemelerin haftada 1-2 gece olmak üzere sürekli devam edeceğini kaydetti. Denetimlerle ilgili bilgi veren Eroğlu, “Sadece kaçak elektrikle mücadele yapmıyoruz ayrıca çevrede işletme ve tesislerin eksikliklerin giderilmesi ile ilgili de tespitler yapılyoruz. Bölgemizde kaçak elektrik kullanan tüketici birçok metot kullanıyor. Mekanik sayaçlarda bunlar gözle görülebiliyor ama digital sayaçlarda gözle görülmeyen kaçakların tespitinde zorlanıyorlar. Bunla ilgili proje yöneticileri şirkette göreve başladılar. Bunlar uzun süredir bu konuları bilen ve inceleyen kişilerdi. Şimdi onların kurdukları sistemleri arazide takviye ediyoruz. Bir cep telefonu ile sayaca müdahale edilip edilmediğini, kapağının açılıp açılmadığını endeksinin düzgün yazıp yazmadığını, hangi dönemlerde müdahale edildiği gibi tüm verileri cep telefonu ile görüyoruz” dedi.

 

"6 BİN KİŞİ İCRAYA VERİLDİ"

Eroğlu, DEDAŞ’ın bölgede bulunan 217 bin borcu bulunan aboneden 117 binin Şanlıurfa’da bulunduğuna vurgu yapan Müdür Eroğlu, son dönemde yaptıkları çalışmalarla bu rakamın 90 bine düştüğünü kaydetti. Borcunu ödemekte ısrarlı olanların olduğunu belirten Eroğlu, 6 bin kişinin icraya verildiğini söyledi. Direnç, şöyle devam etti:

“Gece ve gündüz çalışmalarla borcunu ödemeyenlerin sayısını 90 bine indirdik. Ancak hala direnç gösteren kullanıcılarımız var. Biz elektrik kesintisi yapıldığında borçların ödenmesi gerektiği konusunda abonelerimizi sürekli uyardık.Aksi takdirde icra boyutlarına ulaşacağını söyledik Üzülerek söylüyorum elektriğini kestiğimiz 27 bin kullanıcının 6 bini icraya verildi.”

DEDAŞ’ın kaçak elektrikle mücadele kapsamında 300 kişi ve 70 araçla yaptığı denetimler 2 saat sürdü. Ekiplerin tablo ve sayaç değişimi gibi bazı işlemleri ise sabahın erken saatlerinden itibaren devam ettireceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195