Title of a News Article

DEDAŞ mesken yerine şantiye abonesi mi veriyor?

.

DEDAŞ mesken yerine şantiye abonesi mi veriyor?
banner206

Elektrik ve Elektronikçiler Odası Dicle Elektrik A.Ş.'nin (DEDAŞ) kanunsuz uygulama yaparak vatandaşlara mesken abonesi yerine şantiye abonesi verilerek haksız kazanç elde ettiklerini iddia etti.

Sık sık yaşanan elektrik kesintisi, yüksek gelen faturalar, yüksek kayıp kaçak oranı nedeniyle isyan eden Elektrik ve Elektronikçiler Odası Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) hakkında ciddi iddialarda bulundu.

Oda tarafından bugün yazılı basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada kayıp kaçak oranı en yüksek ilin Şanlıurfa olmasında sadece vatandaşın değil DEDAŞ'ın da suçlu olduğu belirtildi. İddiarala göre DEDAŞ abone vermeyi zorlaştırarak kayıp kaçak oranlarının yüksek kalması sağlıyor. Böylece devletten alınacak kayıp kaçak bedeli de yüksek oluyor.

Oda, "Şanlıurfa’da kayıp-kaçak oranlarının düşürülmesi için gerekli enerji nakil hatlarının bakım ve onarımını zamanında ve gerektiği gibi yapmayarak şehirde sık sık elektrik kesintilerine sebebiyet vermek DEDAŞ’ın sorumluluğundadır" diyerek teknik elemanlara türlü türlü zorluklar çıkararak proje çizim ve kontrolünü yavaşlattığını belirtti.  

 

"DEDAŞ KANUNSUZ UYGULAMA YAPIYOR"

En önemli iddia ise DEDAŞ'ın vatandaşa mesken abonesi yerine şantiye abonesi vererek haksız kazanç elde etmesi oldu.

Oda'dan yapılan açıklamada "DEDAŞ firması Şanlıurfa’da yerinde abonelik adı altında kanunsuz bir uygulama yaparak vatandaşa mesken abonesi yerine şantiye abonesi verilmektedir. Mesken abonesi yerine şantiye abonesi veren Dedaş’ın bu işten menfaatleri şöyledir;

Şantiye abonesi teminat bedeli mesken abonesi teminat bedelinden yüksektir.

Şantiye abonesi elektrik tüketim bedeli mesken abonesinden yüksektir.

Normal mesken abonesine müracaat eden vatandaşa bin bir zorluk çıkartılarak zaman kaybettirilmektedir. Bu süre zarfında vatandaşa abonesizlikten cezai işlem uygulanmaktadır.

Şanlıurfa’da abone vermeyi zorlaştırarak kayıp kaçak oranlarının yüksek kalması sağlanmaktadır. Böylece devletten alınacak kayıp kaçak bedeli yüksek olmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada DEDAŞ'ın Şanlıurfa’da bulunan elektrik proje müellifleri ve bağlı bulundukları STK başkanlıkları ile temasa geçerek vatandaş lehine uygulamalar için ortak bir yolun izlenmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamaya Oda'ya bağlı proje müellifleriyle bazı elektrik mühendisleri imza attı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 17:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
afatsum
afatsum - 7 yıl Önce

hakkımızı siyasi yol ile arayalım siyasiler olaya el atınca hersey anında düzeliyor

Mustafa cavsak
Mustafa cavsak - 7 yıl Önce

2 aydir ezbere yazip gidiyorlar saati gürmeden hemde telefon bankaçiliğindan borcu öğreniyorum

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142