Title of a News Article

Dedaş Sulama Birliğinin Elektriğini Kesti!

Dedaş Sulama Birliğinin Elektriğini Kesti!
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale Suruç ve Bozova ilçelerinde buğday üretimi yapan çiftçiler DEDAŞ'ın zulmüne uğradı.

Güneydoğu Anadolu Projesinin  (GAP) DEDAŞ ile sulama birliğinin kurbanı oldu. DEDAŞ'a hiçbir borcu bulunmayan Topçu Gündaş Sulama Birliği üyesi çiftçiler toplamda 750000 dönümlük buğday hasadına yaklaşırken sulamada kullandıkları elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldılar.

Akçakale, Suruç ve Bozova’da bulunan çiftçiler, elektrik kesintisi ile karşı karşıya geldi. Topçu Gündaş Sulama Birliği Başkanı Galip Yüzügülen,” DEDAŞ’ın 1 lira alacağı yok. Birliğin aboneliği kendi üzerine almasını istiyorlar. Bu konuda anlaşamadık.”dedi.
Topçu Gündaş Sulama Birliği Başkanı Galip Yüzügülen, gelinen noktada çiftçilerin çok zor günler geçirdiğini belirterek yetkilileri göreve davet etti. Borçlarının bulunmadığı halde elektrik kesintisinin yaşandığını iddia eden Yüzügülen, şunları kaydetti:”DEDAŞ’ın 1 lira alacağı yok. 10 milyon lira depozito teklifinde bulunduk. Birliğin aboneliği kendi üzerine almasını istiyorlar. Bu konuda anlaşamadık. Bakanlığın haberi var. Valimizle görüşmek istiyoruz bu noktada, yardımını istiyoruz. Sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyoruz. 750 bin dönüm buğday arazi var, motorlar çalışıyor. DSİ Müdürüyle görüştüm, bugün görüştüm. Mağduritiyimizi göz önünde bulundurun, bankadan 50 milyon liralık teminat mektubu istiyorlar. 6-7 birliğe elektrik vermişler abonelik vermişler. Bizimkileri fazla yaktıkları için faturaları ya ödemezlerse diye bizleri mağdur ediyorlar.”

Kaynak: urfafalaşıh

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195