Title of a News Article

DEDAŞ'A DUR DİYEN BİR BELEDİYE VAR.

Keyfi enerji kesintilerine suç duyurusu. Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz ile 30 belediye meclis üyesi DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

DEDAŞ'A DUR DİYEN BİR BELEDİYE VAR.
banner206

Keyfi enerji kesintilerine suç duyurusu.

Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz ile 30 belediye meclis üyesi DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Siverek ilçesinde DEDAŞ’ın keyfi enerji kesintisi yaptığı iddiasıyla Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz ile AK Parti, DP İle BDP meclis üyeleri Siverek ilçesinde keyfi elektrik kesintileri yapıldığı iddiasıyla DEDAŞ şirketi hakkında Siverek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adliye binası önünde meclis üyeleri adına basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Yılmaz şunları kaydetti: “Biliyorsunuz ilçemizde sık sık elektrik kesintileri oluyor, bundan dolayı Siverek halkının tamamı mağdur oluyor, Şirketin yapmış olduğu bu uygulamalar bize göre keyfidir, hukuki dayanaktan yoksundur bu nedenle şirket hakkında meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz bunun için bir aradayız inşallah bu sıkıntılar bir an önce son bulur ve elektrik kesintisiyle ilgili sıkıntıda ortadan kalkar. Hayırlı olsun”

 

Başkan Yılmaz ve beraberindekiler dilekçeleri Nergiz’e takdim ettikten sonra çıkışta yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

“Değerli basın mensupları arkadaşlarım gerek bu tevafuk oldu suç duyurunda bulunduğumuz sıra dada maalesef elektrikler kesik enerji şuanda Siverek’e en azından bulunduğumuz mahalleye verilmemektedir, verilememektedir, biz mağdur olduğumuz bilinci ile Siverek halkının tamamının mağdur olduğu bilinci ile düşüncesi ile Siverek cumhuriyet başsavcılığına ilgili şirket hakkında suç duyurusunda bulunduk. Biz adalete sonuna kadar güveniyoruz, başsavcılığımız gerekli soruşturmayı yapacak inşallah en yakın zamanda Siverek halkının bu mağduriyetini ortadan kaldıracaktır. Teşekkür ediyorum”

Belediye Başkanı Yılmaz ile meclis üyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Âdem Ceyhun Nergiz’e elden verdi dilekçede şu ifadelere yer verildi:

 

Dicle Elektrik Dağıtım ve Perakende A.Ş. bir yıl önce Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi özelleştirme kapsamında devir almıştır. Bu tarihten itibaren aralarında Ş.Urfa ilimizin de bulunduğu altı ili adı geçen şirket işletmeye başlamıştır”Dicle Elektrik Dağıtım ve Perakende A.Ş. devir ve teslim tarihinden itibaren sorumluluk alanına giren illerde abonman sözleşmesi uyarınca hiçbir yatırım yapmamış, sık sık günün herhangi bir zaman diliminde keyfi olarak enerji saatlerce kesintisi yoluna gitmekte, yine keyfi bir şekilde enerji bedeli tahakkuk etmektedir. Bu husus maddi ve manevi olarak Siverek’te yaşayan her vatandaşı mağdur etmektedir.

Dicle Elektrik Dağıtım ve Perakende A.Ş.’nin bu uygulamaları “edimin ifasına fesat karıştırma suçunu oluşturmaktadır.” Adı geçen şirketin yasal temsilcileri hakkında; gerekli soruşturmanın yapılmasını saygıyla arz ve talep ederiz”

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195