Title of a News Article

DEDAŞ’ın eğitimleri sürüyor

 DEDAŞ’ın eğitimleri sürüyor
banner206

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, sayıları 5 bin 88’i bulan saha ve büro çalışanlarına ‘Sıfır kaza, sağlıklı çalışma’ sloganı ile İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi veriyor.

Birçok iş kolundan daha riskli olan elektrik enerjisi ile ilgili faaliyet yürüten Dicle Elektrik’te, bu nedenle çalışanlara dönük İSG eğitimlerine daha çok ağırlık veriliyor. 6331sayılı yasa gereği verilmesi zorunlu olan İSG eğitimlerinin yanında şirket, özellikle saha çalışanlarına iş kolu ile ilgili meslek içi eğitimler de veriyor.

 

EĞİTİMİ UZMANLAR VERİYOR

Dicle Elektrik İnsan Kaynakları Direktörü Can Demir, bu yıl için hazırlanan ve Nisan ayında başlayan eğitim çalışmalarının Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak etaplarının tamamlandığını söyledi. Şanlıurfa ve Mardin’de halen devam eden İSG ve ilk yardım eğitimlerinin ise Mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını kaydeden Demir, şöyle dedi:

“İş güvenliği uzmanları ile iş sağlığı konusunda uzman olan işyeri hekimlerimiz tarafından, bu yıl 6 ilde bin 988’i şirket çalışanı, 3 bin 100’ü ise yüklenici firma çalışanı olmak üzere toplam 5 bin 88 çalışanımıza iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyoruz. Bu yılki eğitim çalışmalarında, 7 iş güvenliği uzmanı ile 6 hekim görev aldı. Her yıl yenilenen bu eğitimler sırasında İSG uzmanlarımız, çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği kültürü, ofis ergonomisi, güvenlik ve sağlık işaretleri, elektrik işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, kişisel koruyucu donanım, acil durum planı, elektrik çarpmaları ve ilk yardım ile yangın eğitimi konularında bilgiler veriyorlar.”

 

GÜNEYDOĞU’NUN EN BÜYÜĞÜ

Şimdiye kadar Dicle Elektrik bünyesindeki şirketlerden Dicle EDAŞ’ın bin 662, Dicle EPSAŞ’ın ise 326 personeline İSG eğitimi verildiğinin altını da çizen Dicle Elektrik İnsan Kaynakları Direktörü Can Demir, 5 binin üzerindeki çalışanı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük özel şirketi olma unvanını ellerinde bulundurduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195