Title of a News Article

DEDAŞ’ın uyanıklığına bak!

 DEDAŞ’ın uyanıklığına bak!
banner206

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Yetkililerinin, tüm çiftçilere dönüm başı hayali borçlar çıkardığı, bu borcu ödemeyen çiftçilerin banka hesaplarına bloke koyduğu iddia ediliyor.

Şanlıurfalı Av. Bekir Benek, konuyu sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta gündeme getirdi. Özelleştirilen DEDAŞ'ın alacaklarının tarımsal desteklemelerden bankada iken peşin kesmek için kanun hükmünde kararname çıkarıldığını anımsatan Av. Benek, “Bundan cesaret alan DEDAŞ yetkilileri Tarım il ve ilçelerden aldıkları ÇKS kayıtlarını esas alarak Abone olsun olmasın tüm çiftçilere dönüm başı hayali borç çıkartmış. Hayali borca itiraz hakkı bile tanımadan ve çiftçilerin haberi olmadan Banka hesaplarına blokeler konulmuş” dedi.

Bu yapılanın suç olduğunu vurgulayan Benek, “Bu kanuni eşkıyalıktır. Çiftçiler itiraz ve dava haklarını kullandıkları takdirde bu hayali borçları iptal etme imkânları vardır. Ayrıca DEDAŞ yetkilileri hakkında görevlerini kötüye kullanmaktan dolayı savcılıklara suç duyurusunda bulunabilirler” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195