Title of a News Article

Dede Garkın Buluşmaları Viranşehir’de devam etti

.

Dede Garkın Buluşmaları Viranşehir’de devam etti
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Horasan Erenlerinin İzinde Dede Garkın Buluşmalarının ikinci gününde Viranşehir’deki Aslan Baba türbesini ziyaret etti.

Viranşehir’e gelişinde ilk olarak yapımında sona gelinen Uhud Camii inşaatında incelemelerde bulunan Vali Tuna; daha sonra yurt içinden ve yurt dışından Dede Garkın Buluşmalarına gelen misafirlerle birlikte Aslan Baba türbesinin bulunduğu alana geçti.

Türbeye gelişinde Aslan Baba’nın kabrini ziyaret eden Vali Tuna; bölgede gerçekleştirilecek çevre düzenlemesi ve iyileştirme çalışmaları hakkında Kaymakam Ömer Çimşit’ten bilgi aldı. Daha sonra buraya piknik yapmaya ve türbeyi ziyarete gelen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Tuna; çocuklara da hediyeler vermeyi ihmal etmedi.

Ziyareti sırasında Dede Garkın ve Aslan Baba Türbelerinin bulunduğu alanlarda iyileştirme yapılacağını belirten Vali Tuna; “Amacımız, birlik beraberlik ruhunu sevgiyle geliştirmek ve muhafaza etmektir. Bu tür organizasyonları Şanlıurfa Valiliği olarak önemsiyoruz. Bunlar bizim toplumumuzun temel dinamiklerinden biridir. Belki birçok insanın bilmediği, anlamadığı kadim medeniyetimizin bir parçası da böylece yaşatılmaya çalışılıyor. Bundan sonrasında Mardin Valiliği ile oradaki mekanı daha güzel bir ziyaret mekanı haline getirebileceğiz. Hem inanç turizmi açısından faydası olacağını, hem de ülke içinden ve dışından o ocağa sevgiyle bağlı olan insanlarla kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Alana gelen Dede Garkın heyetini karşılayan Vali Tuna; heyete eşlik ettikten sonra Viranşehir ve Mardin’in Derik ilçesi arasında kalan Dede Garkın Türbesine doğru yol alan kafileyi uğurladı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2017, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142