Title of a News Article

Dedeler ve nineler birincilik için koştu

Dedeler ve nineler birincilik için koştu
banner206

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Konuklu Kırsal Mahallesi'nde belediyenin katkılarıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı ilginç anlara sahne oldu.

Çeşitli yarışmaların düzenlendiği programda, 70'lik dede ve nineler koşu yarışmasında ter döktü. Şiir, kaside ve tiyatro gösterimlerinin de yapıldığı programda izleyenler gözyaşlarına hakim olamazken, Belediye Başkanı Fevzi Demirkol etkinliklere katılan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Konuklu Kırsal Mahallesi'ndeki Konuklu Ortaokulu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Başkan Fevzi Demirkol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Çelik, belediye meclis üyeleri, Mahalle Muhtarı Halil Öksüzoğlu ve vatandaşlar ile öğrencilerin katıldığı programda, Okul Müdürü Necmettin Arpag günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Okul Müdürü Arpag, Haliliye Belediyesinin katkılarıyla güzel bir program hazırladıklarının da altını çizerek, Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkürlerini iletti.

 

DÖRT DİLDE VEDA HUTBESİ OKUNDU

Konuşmanın ardından Konuklu İlahi Korosu sahne alarak, bir birinden güzel ilahiler okudu. Konuklu İmamı İsa Akkuzu da kaside okuduktan sonra Hazreti Ömer’in Müslüman oluşu ve Peygamberimizin (S.A.V.) gelişi isimli tiyatro gösterileri sahne aldı. Zeynep Güneş isimli öğrenci “Nur Yüzlüm” adlı mektubu okurken, izleyenler göz yaşlarına hakim olamadı. Program Türkçe, Arapça, Zazaca ve İngilizce Veda Hutbesi’nin okunmasıyla devam etti. “Dedeler-nineler ve minikler Peygamberimizin (S.A.V.) için koşuyor” adlı yarış ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi adlı bilgi yarışmasında ve Hadis ezberleme yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Başkan Fevzi Demirkol, Genel Sekreter Açar ve belediye meclis üyeleri tarafından verildi. Dereceye giren öğrenciler ayrıca Çanakkale gezisiyle ödüllendirilecek. Yapılan çekilişle de, 10 kişiye Kuran’ı Kerim hediye edildi.

 

“KONUKLU’DA FATİHA VE YASİN EKSİK OLMAYACAK”

Programın sonunda kürsüye çıkan Başkan Fevzi Demirkol, daha öncesinden öğrencilere Siyer-i Nebi adlı kitap dağıttıklarını hatırlattı. Başkan Demirkol, Peygamberimizin (S.A.V.) hayatını ve sünnetinin örnek alınması için böyle bir program yaptıklarının altını çizerek, “Konuklu Ortaokulu öğrencilerini daha önceden ziyaret ettim ve kendilerine Siyer-i Nebi kitabı dağıttık. Dün bunun test şeklinde sınavı vardı. Siyer-i Nebi diye kitap dağıttık ve ondan test yaptık. Peki neden dolayı? Peygamberimizin (S.A.V.) hayatını, sünnetini ve aynı zamanda yaşayışının bize örnek olmasını ve bizimde onu taklit etmemiz, onu yaşamamız düşüncesiyle. Konuklu’da Fatihalar, Yasinler yükselecek. Konuklu’da Fatiha ve Yasin eksik olmayacak” dedi.

 

“ORTADOĞU ÜLKELERİNDE İSLAM ÜLKELERİNDE BİR ATEŞ VAR”

Başkan Fevzi Demirkol, Ortadoğu ve İslam ülkelerinde bir ateş olduğunu vurgulayarak, “Gençlerimizle ilgili çok umudum var. Gençler bizim istikbalimiz. Yanı başımızda Suriye’de, Irak’ta çeşitli Ortadoğu ülkelerinde İslam ülkelerinde bir ateş var. Yine başımızdaki vilayetlerde bir şekilde devletimizi sonlandırmak isteyen, vatanımızı bölmek isteyen bir takım hareketler var. Biz Konuklu’dan gür sesin çıkmasını istiyoruz. İlk önce Konuklu, devletin, milletin, dinimizin, devletimizin hizmetinde olacak” diye konuştu.

 

TİRİT İKRAM EDİLDİ

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin son bölümünde ise tirit ikramında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195