Title of a News Article

Delebe; “Failler bulunsun”

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, uzun namlulu silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Suruç eski Belediye Başkanı Salih Tekinalp ve Sinan Tekinalp’ın faillerinin bulunmasını istedi.

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin eski belediye başkanı Salih Tekinalp ile oğlu veteriner Sinan Tekinalp, 19 Ekim Pazar günü Suruç İlçesinde otomobilde uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitirmişlerdi. Olayın üzerinden 16 gün geçmesine rağmen halen saldırganlar bulunamadı. Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, faillerin biran önce bulunmasını istedi.

Adliye önünde avukatlarla birlikte bugün bir basın açıklaması yapan  Delebe, “19 Ekim 2014 tarihinde, meslektaşımız ve baromuz üyesi Av. Fikret Tekinalp’ın babası Salih Tekinalp ile Ağabeyi Sinan Tekinalp İlimiz Suruç İlçesi 11 Nisan (Aligör) Mahallesinde güpegündüz katledilmişlerdir. Hunharca ve profesyonelce işlenen bu menfur cinayetler, kamuoyunun vicdanını derinden yaralamıştır” dedi.

Bundan birkaç ay önce de meslektaşlarının babası Salih Tekinalp’ın suikasta uğradığını ancak bu suikasttan sağ olarak kurtulduğunu vurgulayan Delebe, “Şayet bahsi geçen bu suikast titiz ve ciddi bir çalışma ile aydınlatılabilseydi yani failler tespit edilip yakalanabilseydi, belki de meslektaşımızın babası ve ağabeyi şuan hayatta olurlardı” diye ifade etti.

Av. Delebe, “İk kişinin hayatını kaybettiği bu olayın;1990’lı yıllarda yaşanan cinayetler gibi, derin ve karanlık boyutunun bulunduğuna kuşku yoktur” diyerek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Kobani olaylarından dolayı güvenlik tedbirlerinin has safhada olduğu, mahalleye ve ilçeye giriş ve çıkışların kontrollü olarak sağlandığı çok işlek bir noktada ve gündüz vakti işlenen bu cinayetlerin etkili soruşturma ile aydınlanacağına olan inancımız tamdır. Yaşama hakkı, gerek yerel ve gerekse evrensel hukuk normlarında öncelikli olarak korunan ve güvence altına alınan en temel insan hakkıdır. Her devlet de kendi kendi yurttaşının yaşama hakkını güvence altına almak ve korumakla yükümlüdür. Şanlıurfa Barosu olarak biz bu cinayetlerin aydınlatılmamasını çok ciddi bir insan hakkı ihlali olarak görmekteyiz.”

Meslektaşlarının ve ailesinin acısını yürekten hissettiklerini ve paylaştıklarını ifade eden Delebe, “Faillerin biran önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz. Cinayetlerin aydınlatılması ve meslektaşımız ve ailesinin acısını bir nebze olsun hafifletecek ve derinden yaralanan kamuoyunun vicdanını kısmen de olsa rahatlatacaktır. Baromuz, cianyetlerin aydınlatılması için elinden gelen bütün gayreti gösterecektir. Olayın yakın takipçisi olacak, faillerin bulunup yakalanması ve adaletin tecellisi için gerekli bütün icraatları kararlılıkla yürütecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195