Title of a News Article

Demirkol: Bu meydanlarda Kürt yok, Arap yok, Türk yok

Haliliye Belediyesi, milli irade ve demokrasi nöbetinde alanları boş bırakmayan halkın yanında olmayı sürdürürken, bu nöbetin onuncu gecesinde binleri, Abdurrahman Önül’ün ilahi konseriyle buluşturdu. Kalabalığa seslenen Başkan Fevzi Demirkol, “Bu meydanlarda sağcı yok, solcu yok. Bu meydanlarda Kürt yok, Arap yok, Türk yok. Hepimiz birlikte millet olarak varız” dedi.

15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetinde Haliliye Belediyesi, meydanlarda ve halkla olmayı sürdürüyor. Alanları dolduran binlere su, çay ve yemek ikramlarında bulunan Haliliye Belediyesi, alandakilere de görsel şölen oluşturmak için Türk Bayrağı dağıtıyor. Demokrasi nöbetinin onuncu gecesinin ev sahibi olan Haliliye Belediyesi yaptı. Seccadeni al gel programıyla yatsı namazı birlikte eda edildi ve hep birlikte eller semaya açılarak, dualar edildi.

 

İBRAHİM ONAT İLE KUR’AN- I KERİM TİLAVETİ

Gecede ilk olarak Dergah Camii imamı İbrahim Onat sahneye çıktı. Kur’an-ı Kerim tilavetini gerçekleştiren Onat, daha sonra ülkenin refahı, huzuru ve birliği için dualar yaptı. Yapılan dualara kalabalık hep birlikte ‘amin’ dedi.

 

ABDURRAHMAN ÖNÜL İLE İLAHİ KONSERİ

Kur’an tilavetinin ardından sahne alan İlahi Sanatçısı Abdurrahman Önül, ilahilerini ve kasidelerini seslendirdi. Kalabalığın büyük coşku yaşadığı ilahi konseri, yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Konserin ardından protokol konuşmaları yapıldı.

 

BAŞKAN DEMİRKOL: BU MEYDANLARDA KÜRT YOK, ARAP YOK, TÜRK YOK

Başkan Fevzi Demirkol, yaptığı konuşmada alanda toplananları sağcı, solcu, Türk, Kürt diye ayırt edilmemesi gerektiğini ve milletçe bu meydanları doldurduklarını söyledi. Başkan Demirkol, “15 Temmuz’da halkının üzerinde ateş açan tanklar, toplar, helikopter ve bomba atan uçaklar vardı. Devletin, milletin parasıyla alınmış bombaları ve mermileri halkımızın üzerine sıktılar. Halkımız orada bir direniş gösterdi. Çanakkale ruhu ve anlayışıyla hep birlikte bir direniş ve asalet gösterdi. Çanakkale’de kim varsa bu meydanlarda da onlar oldu. Bu meydanlarda sağcı yok, solcu yok. Bu meydanlarda Kürt yok, Arap yok, Türk yok. Hepimiz birlikte millet olarak varız. Bu meydanlarda zengin yok, fakir yok hepimiz yine birlikte yukardan aldığımız talimatla ve göğsümüzdeki imanla bu meydanları doldurduk. Yine İslam’un ilk dönemindeki gibi fillere karşı ebabiller vardı. Sizler vardınız. Allah sizlerden razı olsun. Vatanımıza, bayrağımıza, milletimizin istikbaline sahip çıktığınız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195