Title of a News Article

Demirkol kendi elleriyle aşure dağıttı

Demirkol kendi elleriyle aşure dağıttı
banner206

Haliliye Belediyesi, Hicri Muharrem Ayı’nın 10’uncu günü olarak bilinen Aşure Günü’nde, 6 bin vatandaşa aşure ikram ederek, gelenekleri bir kez daha yaşattı.

Aşure Günü dolayısıyla Rabia Meydanı’ndan düzenlenen aşure ikramına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcılar Haci Kanduza ve Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekili adayı Abdurrahman Yetkin ve muhtarlar ile binlerce vatandaş katıldı.

Aşure dağıtımına başlamadan önce konuşma yapan Başkan Fevzi Demirkol, aşure gününün öneminden bahsetti. Aşure ikramının Şanlıurfa’nın da geleneği olduğunu ifade eden Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“Aşure Muharrem ayının 10’uncu gününde 10 çeşit gıdayla yapılan tatlı türü ikramdır. O bakımdan Muharrem ayı bereket ayıdır. Bizde hem inancımız gereği, hem de geleneğimiz gereği; gelenekten geleceğe diyen bir belediye anlayışı içerisinde geleneklerimizi hatırlatmak, yaşatmak, eğer yaşatması mümkün olmayan geleneklerimiz varsa bunları kayıt altına almak. Genç nesilleri bilgilendirmek amacıyla, bugün yine gelenekten geleceğe diyerek aşure etkinliğimizi hatırlatıyoruz.”

Başkan Demirkol’un ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, aşure gününün öneminden bahsederek ikramlarından dolayı Haliliye Belediyesi’ne ve Başkan Demirkol’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 6 bin kadar aşure vatandaşlara ikram edildi ve ikramın sonunda dua yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 9 yıl Önce

Dağıtım elle olur. Başka nasıl olurki urfastar

SIRADAKİ HABER

banner195