Title of a News Article

Demirkol: Salalar belaları def eyledi

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Temmuz askeri kalkışma girişiminin sekizinci gecesinde de halkla birlikte alanlarda oldu. Kalabalığa seslenen Başkan Demirkol, “15 Temmuz akşamı minarelerden ezanlar, tekbirler, salalar yükseldi. O salalar belaları def eyledi” dedi.

Başkan Fevzi Demirkol, milli irade nöbetinde alanları terk etmiyor. Her gece toplanma alanlarında vatandaşlarla bir arada olan Başkan Demirkol, 15 Temmuz’un halk tarafından püskürtüldüğünü vurguluyor. Demokrasi nöbetinin sekizinci gecesinde halkla bir araya gelen Başkan Demirkol, kalabalığa konuşma yaptı. Başkan Demirkol, “15 Temmuz’dan bu tarafa bu meydanları doldurdunuz, bu alanları doldurdunuz ve belaya, musibete, hainliğe karşı set oldunuz. Allah hepinizden razı olsun ve Allah yar ve yardımcınız olsun. 15 Temmuz akşamı yaşanan vahşette dimdik durarak, asil bir duruş göstererek ve şuana kadar Sayın Cumhurbaşkanımızdan Başkomutanımızdan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat gelinceye kadar bu alanlarda olacağız. Bu alanları doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“DİK DURUŞLARINDAN DOLAYI ALLAH RAZI OLSUN”

Başkan Fevzi Demirkol, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve halkın dik duruşunun bu belanın def edilmesinde büyük rol oynadığının altını çizdi. Demirkol, “15 Temmuz akşamı yaşanan vahşette Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, Başbakanımız, Genel Başkanımız Binali Yıldırım’ın dik duruşu ve ayrıca Meclis Başkanımızı, dik duruş gösteren tüm siyasi parti temsilcilerini, tanklara, toplara karşı göğsünü siper eden tüm Şanlıurfalılar ve Türkiye halkından Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

“DEVLETİMİZ EBEDİYETE KADAR DEVAM EDECEK”

Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasının son bölümünde de halka gösterdikleri büyük azimden dolayı teşekkür ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yine aynı şekilde Şanlıurfa’mızda ilk günden itibaren başta bize vermiş olduğu talimatla bir kez daha komutanlığını gösteren İl Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’den, ilçe teşkilatlarımızdan ve siz halkımızdan Allah razı olsun. İlk andan itibaren tüm kamu görevlilerini toplayan baştan Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, Başsavcımız ve tüm güvenlik mensuplarımızın tamamında Allah razı olsun. Onlarda net, yiğitçe, asil bir duruş gösterdiler. Demokrasiden taraf tavır koydular. Allah razı olsun bu meydanlarda toplanmalarımızı sağladılar. 15 Temmuz akşamı minarelerden ezanlar, tekbirler, salalar yükseldi. O salalar belaları def eyledi. Okuyandan, okutandan Allah razı olsun. İnşallah minarelerimizde ezanımız daim olsun. Gönderimizde bayrağımız daim olsun. Devletimiz inşallah ebediyete kadar devam etsin. İnşallah Allah’ın izniyle bu sizin gibi gençlerin, yaşlılarımızın sayesinde, sizin gibi bacılarımızın, analarımızın sayesinde Allah’ın kelamı yükselecek. Bunu sizler yücelteceksiniz. Ayrıca bu duruşumuzun tekrar yeni bir talimat gelinceye kadar devam edeceğini sizlerde duyurun.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195