Title of a News Article

Demirkol’dan Ademoğlu'na ziyaret

Demirkol’dan Ademoğlu'na ziyaret
banner206

Şanlıurfa Merkez Haliliye ilçesi Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Baş Savcısı Mehmet Ademoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunulurken, “Türkiye'de Çocuklar İçin Adalet Projesi” için yapılan ve yapılması gereken çalışmalar konuşuldu.

 

Tek amacımızın Şanlıurfa’mıza ve insanlarımıza hizmet

Başsavcı Mehmet Ademoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgiler verip hukuki konularda bilgi aldık. Hemşehrilerimiz ve özellikle gençlerimiz için neler yapabilirizi konuştuk. ‘Türkiye'de Çocuklar İçin Adalet Projesi’ konusunda neler yapabileceğimiz konusunda da fikir alış verişinde bulunduk. Hukuki yönler konusunda bilgi sahibi olduk. Tek amacımızın Şanlıurfa’mıza ve insanlarımıza hizmet olduğunun bilinciyle karşılıklı sohbet babında bilgi alış verişinde bulunduk” dedi.

 

Bazı konularda işbirlik içersinde çalışabilme

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ise, “Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol ile bazı konularda işbirlik içersinde çalışabilme, destek olabilme, özellikle de Şanlıurfa'daki çocuklara yönelik yapılan çalışmalar, çocuklar için risk oluşturan unsurlar, çocuklar hakkında verilen koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulamaları ve takipleri hususunda görüş alışverişinde bulunulduk” diye konuştu.

 

Çocuk koruma kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirler

Bilindiği gibi; yaklaşık bir yıl önce 815 sayılı Bakanlık onayı ile yürürlüğe giren “Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi Amacıyla Kurulan Merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usul ve Esasları Yönergesinde yer verilen il, ilçe koordinasyonlarının hizmetlerini etkin olarak yürütebilmesi için oluşturulan eğitim programının Türkiye'de Çocuklar İçin Adalet Projesi kapsamında 21 ile yönelik eğitimler tamamlanmış ve Eğitimlerin alan yansımalarını yerinde tespit etmek amacıyla pilot il olan Şanlıurfa'ya, Bakanlık ve UNICEF temsilcisi tarafından ziyaret gerçekleştirilmişti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195