Title of a News Article

Demirtaş'a silahlı saldırı

.

Demirtaş'a silahlı saldırı
banner206

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracına kendisinin de içinde bulunduğu sırada akşam saatlerinde suikast girişiminde bulunuldu.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracına silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Demirtaş, araçtan indiklerinde mermi izini gördüklerini belirtti.

 

ARKA CAMIN KAFA HİZASINDA MERMİ İZİ TESPİT EDİLDİ

ANF'ye bilgi veren Demirtaş "Makam aracının kurşungeçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi" dedi.

Sesi fark etmediklerini söyleyen Demirtaş, araçtan indiklerinde korumaların mermi izini gördüğünü belirtti.

 

MERMİ ÇEKİRDEĞİ RASTLANMADI

Demirtaş aracın emniyet müdürlüğü kriminal laboratuvarına götürüldüğünü, incelemeler yapıldığını da vurgulayarak, mermi çekirdeğine rastlanmadığını da söyledi.

 

"ÖLÜM ALLAH'IN EMRİ" MESAJI

Bu arada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan da Kürtçe "Mirin bi emrê Xwedê ye" ("Ölüm Allah'ın emri") mesajını paylaştı. Demirtaş'ın bu sözleri, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Demirtaş Twitter'da son olarak 12 Kasım 2015'te Silvan'a giden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın başına biber gazı kapsülü isabet etmesini "Figen Yüksekdağ'ın fönü bozuldu" başlığıyla haberleştiren Yeni Akit'in tweetini alıntılayarak "İt ürür, kervan yürür" mesajını paylaşmıştı.

Daha sonra sinüzit ameliyatı geçiren Demirtaş, TBMM'de 17 Kasım'da düzenlenen yemin törenine katılamamıştı. Demirtaş, bugün (22 Kasım 2015) Meclis Başkanlığı seçimine de katılmadı.

Son olarak 20 Kasım'da büyükelçilerle bir araya geldiği yemekte kameraların karşısına çıkan Demirtaş, bugün saat 22:15'te Twitter'dan "Mirin bi emrê Xwedê ye" (Ölüm Allah'ın emri) mesajını paylaştı.

 

REUTERS ABONELERİNE DUYURDU

Reuters de HDP'ye dayandırdığı haberinde partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bir suikast girişiminde bulunulduğunu ve Demirtaş'ın saldırıdan yara almadan kurtulduğunu duyurdu.

Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 00:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 8 yıl Önce

O KADAR ŞEHİT YAKINI VAR. SERBESÇE GEZMENİZ ZOR. EN İYİSİ ÜLKEYİ TERKEDİN.

SIRADAKİ HABER

banner195