Title of a News Article

Dereceye giren Suriyeliler ödüllendirildi

Dereceye giren Suriyeliler ödüllendirildi
banner206

Reyhanlı, Antakya, Şanlıurfa ve İstanbul’daki Ataa Derneği’ne ait Suriyelilerin eğitim gördüğü Geçici Eğitim Merkezi arasında düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Belediye Düğün Salonu’nda Kur'an-ı Kerim ve sinevizyon eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Orhan Turan, Türk okullarında olduğu gibi Suriye Geçici Eğitim Merkezlerinde eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak yapıldığını belirtti. Türkiye’deki okullarda eğitim neyse Suriyelilerde aynı eğitimi aldıklarını anlatan Turan, "Bu merkezlerdeki başarı yüzde 85’dir ve artarak devam etmektedir. Temennimiz Suriyelilerin ülkelerine dönerek eski huzurlu günlerine kavuşmalarıdır. Onları kardeşlerimiz olarak görüyor ve onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Reyhanlı İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi yaptığı konuşmada, "Türkiye’de 3 milyona yakın, Reyhanlı’da ise 118 bin Suriyelinin yaşıyor. Onlar bizim misafir kardeşlerimizdir. Onları ağırlamak kolay, ancak çocuklarına eğitim vermek zor. Bunun mücadelesini veriyoruz. Başarıları da yüksek. Belediye olarak yeni yerleşim yerlerine okul alanı tahsis ediyoruz. 2016 da 5 geçici eğitim merkezi yapılması kararı aldık. 2'si eğitime açıldı, 3 ‘de kısa sürede tamamlanacaktır. Hedefimiz 10 okul yapmaktır. Hatay Valiliği ve AFAD çalışma yapıyor” dedi.

Belediye Başkanı Şanverdi, Suriyelilerin Türkçe öğrenmelerini isteyerek, aynı dili konuşamadıklarını belirtti ve şöyle dedi: "Küçük büyük tüm Suriyeliler Türkçeyi öğrensin. Bildiğiniz gibi biz tek devletiz. Osmanlı döneminde Suriye Türkiye diye bir şey yoktu. Ama o tarihte uygun görülerek tarih böyle yazıldı. Şimdi bir arada yaşıyoruz. Türkçeyi mutlaka öğrenin, bizler Arapça öğrenmek için mücadele ederken, sizlerde Türkçeyi öğrenin, ümit ederim ki kısa süre sonra sizlere Arapça hitap edelim ama siz mutlaka Türkçeyi öğrenin. ” Bu arada Suriyeli öğrenciler hazırladığı bir tiyatro oyunu ile iç savaşın yaşandığı Suriye’den Türkiye’ye göçü canlandırdığı törende şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Törene Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, başkan yardımcısı ve Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, eski belediye başkanı Mahmut Ekmen, Koordinatör Müdür Orhan Turan, Suriyeli öğretmenler ve velileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142