Title of a News Article

Dereceye girenler ödüllendirildi

Dereceye girenler ödüllendirildi
banner206

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eğitim Bir-Sen Temsilciliğince yapılan ‘İlmihal Sınavında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Yenişehir mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen tören ile sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, “Merhametin, emeğin cesaretin ve onurun adresi bir sendikayız. 28 Şubat sürecinde imam hatip ve kuran kurslarının kapatılmaması için dik duruş sergiledik. Gençlerimiz arasında maneviyatı güçlendirmek, onları kötü alışkanlıklardan korumak adına sorumlu sendikacılığını gereğini yerine getirmek amacıyla bu türden yarışmalara ve diğer sosyal etkinliklere önem verdik vermeye de devam edeceğiz” dedi. Program, sinevizyon gösterisi ve Selçuk İmam Hatip Ortaokulu kız öğrencileri tarafından seslendirilen ilahilerin ardından ödül töreni ile devam etti.

Yaklaşık 6 bin öğrencinin katıldığı sınavda dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programın ardından açıklama yapan Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, “Etkinlikte emeği geçen herkese başta Eğitim Bir-Sen temsilcilerimiz olmak üzere Başkanımız, Başkan Yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programın sponsoru olanlara da teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin okullarımızda ilçe genelinde hatta ülke genelinde arttırılması benim temennim. Aslında bizim bir şeylere karar vermemiz gerekiyor. Millet olarak çocuklarımıza okullarda hakikaten neleri öğretmeliyiz. En gerekli şeyler neler onların bir defa kararını vermeliyiz. Ben şunu diyorum, sistemler bir yere kadar, bu öğrenciler elbette 12 yıl okuyacak. Sorunun temeli eğitimin özünde. Biz öğrencilerimize dinimizi, ahlakımızı en güzel şekilde öğretirsek bence bütün sorunlar hal olur. Türkiye’de bir huzur olur. Bu anlamda da Eğitim Bir-Sen gerçekten buna katkı sağlamış, kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu. AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan organizasyonun ilçe için önemli bir etkinlik olduğunu dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaklaşık 1,5 saat süren programa Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Siverek Müftüsü Burhan Barut, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ferit Karaoğlu, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Siverek Şube Başkanı Fikret Aslanparçası, STK Temsilcileri, öğretmenler öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195