Title of a News Article

Destekleme ile ilgili açıklama geldi...

.

Destekleme ile ilgili açıklama geldi...
banner206

Şanlıurfa’da Bitkisel Üretime Destekleme ödemesi kapsamında 25 Bin üreticinin destekleme almak için ilçe tarım müdürlüklerine başvuru yaptığı bildirildi.

Şanlıurfa Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi’ ile ilgili açıklama yapıldı. Bitkisel Üretime Destekleme ödemesi yapılanmasına dair tebliğ kapsamında 2015 yılı üretimine ait hububat-baklagil fark ödemesi desteklemesi ile ilgili olarak 2016 yılı içinde Şanlıurfa’da yaklaşık 25 Bin üreticinin destekleme almak için ilçe tarım müdürlüklerine başvuru yaptığı belirtilen açıklamada, “Bu üreticilerimizden 10.829 üreticimize ödemeleri yapılmıştır. Ödemesi yapılmayan üreticilerimiz ile ilgili olarak İlçe Tarım Müdürlüklerimize üreticiler tarafından ibraz edilen müstahsil makbuzları ile ilgili bazı firmalara yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülmektedir” denildi.

Açıklamada, “Üreticilerimizin destekleme ödemesinden sonra mağduriyet yaşamamaları önem arz etmektedir”  denilerek, şunlara yer verildi;

“Bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmesi gereken icmallerin, soruşturması yürütülen bazı firmaların dışındaki üreticilere ait ödemeye uygun olan icmallerin olması gerekmektedir. Bu kapsamda soruşturma ve incelemesi yürütülen firmalardan belge ibraz eden üreticilerimizin ödemeleri, soruşturmanın sonucuna göre değerlendirilecektir.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195