Title of a News Article

Dev makinelerle dev proje...

Dev makinelerle dev proje...
banner206

Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci, Osmanlı Mahallesi'nde toplamda 37 bin metre kare alan üzerinde yapımına devam edilen çok amaçlı sosyal tesis projesini yerinde inceledi.

Kurulduğu günden beridir 1 metre kare alana sahip olmayan Eyyübiye Belediyesi, dağlık alanları açarak sosyal tesisler yaparak vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyor. Bu kapsamda Osmanlı Mahallesi, Osmanlı Parkı mesire alanı içerisinde iş makineleri ile patlama ve kırım yaparak, 37bin metre karelik bir alan oluşturdu. Yapılan patlatmalar ve kırımlar sonucu elde edilen hafriyat da kırsal mahallelerde yol yapımı çalışmalarında kullanılıyor. düz bir alana dönüştürülen dağlık alanda içerisinde kadın kültür merkezi, gençlik merkezi, düğün salonu, 2 sinema salonu, konferans salonu, kapalı yüzme havuzunun olduğu bir kompleks oluşturulacak.

Dolgu çalışmalarının halen devam ettiği bölgede incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Bu projenin temelini 2-3 ay gibi kısa bir sürede atmayı planlıyoruz, önümüzdeki yılsonuna doğru da, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.’’ Dedi.

Konuyla ilgili bütün ayrıntıları sıralayan Başkan Ekinci; "Osmanlı parkının olduğu yerde bir patlatma yaptık. Burada 14 bin metre karelik bir alan oluşturduk. Bu 14 bin metre karelik alan içersinde şuanda da proje çalışmalarımız var. Proje ihalesine çıktık ve bu proje ihalesi kapsamında da şuanda içersinde Kadın Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, Düğün salonu, iki sinema salonu, konferans salonu, sosyal tesisler, Kapalı yüzme havuzunun olduğu bir kompleks şeklinde bir proje çalışması başlattık. En geç 2 buçuk ay içersinde buranında temelini atacağız. Önümüzdeki yılsonuna doğru da halkımızın hizmetine açacağız. Ayrıca burada 13 bin metre karelik alanda da 12’ler meydanı diye adlandırdığımız bir meydanımızda olacaktır. Yaklaşık 650 bin TL’lik bir masrafla bizler bu alanlara sahip olduk. Şuanda da bu alanı satın almak istersek bugünkü değeri ile 25 milyon değerinde bir alandır. Dolayısıyla yerimiz yok, alanımız yok. Ama bu tarz böyle tekkeden süt çıkaracak faaliyetlerde de bulunmaya çalışıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız ve çalışmaya devam edeceğiz bu projeler şimdiden Eyyübiye halkına hayırlı ve uğurlu olsun temennisinde bulunurken emin olun ki; şuanda düşündüğümüz proje belki de Şanlıurfa’da ses getirecek en büyük proje olacaktır." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195